Predaja potpisa kao uslov za kandidaturu za gradonačelnika.

Pon, 30.08.2004 - 00:00 -- nikola.tumbas

Subotici ne trebaju kola sa beogradskim vozačem
Kandidatura predata

Iznenađuje me ovoliko interesovanje beogradskih političara za ovdašnje lokalne izbore. Valjda su procenili da još jednom mogu da prevare Subotičane, rekao je danas kandidat grupe gradana Mogućnost za gradonačelnika Subotice Jožef Miškolci (Miskolczi József).
U izjavi medijima nakon što je opštinskoj izbornoj komisiji predao potreban broj potpisanih izjava koje podržavaju njegovu kandidaturu, Miškolci je istakao da Subotici treba gradonačelnik koji je rođen u gradu i koji mu je ostao veran i u teškim vremenima.
Prema njegovom mišljenju, Subotici ne treba gradonačelnik kog podržava stranka sa sedištem u Beogradu, jer ce to značiti da prvim čovekom grada diriguje neko iz Beograda.
Miškolci je rekao kako je dosta lažnih obećanja, pitajući koliko je od najavljenih para stiglo za izgradnju bazena, rekonstrukciju pozorišta, izgradnju obilaznice oko grada.
Nama ne trebaju moćna kola čiji je motor, poreski obveznici, ovde u Subotici, čija su karoserija i točkovi takode u Subotici, ali čiji je volan u Beogradu,
rekao je Miškolci, istakavši da je njegova kandidatura šansa da Subotica dobije gradonačelnika nezavisnog od politčkih igara na pokrajinskom ili republičkom nivou.
Miškolci je cetvrti kandidat za gradonacelnika Subotice koji je predao svoju kandidaturu. Do sada su to ucinili aktuelni gradonacelnik, kandidat Saveza vojvodanskih Mađara Geza Kučera (Kucsera Géza), kandidat koalicije stranaka i nevladinih organizacija Subotica naš grad Mirko Bajic i kandidat Demokratske stranke Oliver Dulić.
Dokumentaciju za kandidovanje gradonačelnika od Opštinske izborne komisije preuzelo je 16 stranaka, koalicija ili grupa gradana, ali većina neće verovatno uspeti da do 3. septembra u ponoć prikupi potrebnih bezmalo cetiri hiljade potpisa, koliko je potrebno za kandidaturu.

info: Ðorđe Dragojlović

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search