Rukomet: Spartak - Gradnulica 31:22

Sub, 31.03.2007 - 17:30 -- urednik

Rukometaši subotičkog Spartaka zebeležili su ubedljivu pobedu u nastavku Prve lige. U Hali sportova gostovala je ekipa Gradnulice iz Zrenjanina, a Spartak je kvalitetnom igrom došao do trijumfa od 31:22 (17:10).

Publika je mogla da prisustvuje neizvesnom meču samo prvih pet minuta, a poslednji put nerešeno je bilo u 6. minutu, 3:3. Nakon toga sledi serija Spartaka koji je dobro igrao i u napadu i u odbrani. Kao plod takve igre došli su golovi, pa je već u 23. minutu bilo 13:6. Do kraja poluvremena opuštanja nije bilo, a Spartak odlazi na pauzu između dva dela igra sa vođstvom od 17:10.

U istom ritmu rukometaši Spartaka nastavljaju i u drugom poluvremenu. Visok tempo igre bez opuštanja doneo je novo zadovoljstvo igrača i publike, pošto je na semaforu u 37. minutu stajalo 22:11. Jedanaest golova prednosti „golubovi“ sve da su hteli nisu mogli da ispuste. Dobra zaliha omogućila je treneru Petljanskom da više kombinuje, pa su tako šansu dobili i igrači sa klupe. Konačno, na kraju beležimo ubedljivu pobedu Spartaka od 31:22.

-- Posle poraza u Pančevu ovo je za nas bila veoma bitna utakmica. Ozbiljno smo shvatili ovaj meč, iako se ekipa Gradnulice nalazi na začelju tabele. Dobro smo startovali i držali pravi ritam do kraja meča -- naglasio je Dragan Tubić, kapiten Spartaka.

Spartak: Đukanović, Tubić 6, Marijanac 2, Dević, Janičić 7, Marković 1, Lukač, Abutović 6, Kukić, Maletić, Milanović, Skenderović, Miloradović 5, Malenčić 4. Trener: Predrag Petljanski.

Gradnulica: Jezdimirović, Karločan 5, Došen, Putić 1, Gligić 8, Belić, Spahić 5, Ivković 1, Tavrić 1, Živković, Kovačević. Trener: Nedeljko Arsenov.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search