Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Pipi duga čarapa

Sub, 19.05.2007 - 11:01 -- nada.sudarevic

 »Za svijet dostojan djeteta«

Obilježena je i 100-ta obljetnica rođenja čuvene spisateljice za djecu  Astrid Lindgren * Sudjelovali su predstavnici devet škola i dva vrtića * na natječaj za likovne radove pristiglo preko 150 radova, a za literarne radove oko 30 radova  Gradska knjižnica u Subotici organizirala je završnu svečanost manifestacije »Za svijet dostojan djeteta«, koja je održana u subotu 19. svibnja. Uz ovu manifestaciju obilježena je i 100-ta obljetnica rođenja čuvene spisateljice za djecu Astrid Lindgren, koja je autorica legendarne vragolanke Pipi Duge Čarape.  Na ovaj natječaj bili su pozvani svi koji imaju dara za likovne i literarne radove na temu Pipi Duge Čarape. Sudjelovali su predstavnici devet škola i dva vrtića, te je na natječaj za likovne radove pristiglo preko 150 radova, a za literarne radove oko 30 radova.  

NAGRAĐENI RADOVI: 

Izabrano je trinaest najboljih likovnih radova, čiji su nagrađeni autori: Anna Horvat, Jelena Evetović, Laszlo Ronald, Ana Dulić, Dorina Jenei, Darko Vukajlović, Bagi Vitor, Snežana Orčić, Sebastijan Marko, Damjan Petrekanović, Mia Bencen i Ana Piuković, a specijalnu nagradu dobila je Danijela Peić, koja je i pokraj slabog vida sudjelovala na ovome natječaju i napravila prekrasnu Pipi. Od autora literarnih radova nagrađeni su: Eva Juriga, Jelena Vidaković, Martin Nimčević i Josip Dulić, koji su svoje radove i pročitali. Svi nagrađeni dobili su prigodne darove, a nagrađena su i dva vrtića koji su aktivno sudjelovali na ovom natječaju, objekti PU »Naša radost« – vrtići »Mala Sirena« i dječji vrtić »Marija Petković«.    Ž. V.

Autor teksta: 
Fotograf: