Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Plastic People of the Universe

Uto, 17.07.2007 - 18:05 -- urednik
Kolekcija članaka: 

Festival evropskog filma Palić u okviru programa Mladi autori Evrope koji se održava na Muškom štrandu na Paliću, tradicionalno predstavlja koncerte inventivnih grupa iz Evrope i okruženja.Ovogodišnji koncertni program, u utorak, 17. jula, otvara kultna češka grupa Plastic People of the Universe. Drugi dan programa svira umalo zaboravljena grupa pank orijentacije Napred u Prošlost nastala 1985. godine u Banatskom Novom Selu u Vojvodini. Mađarska underground atrakcija Tudošok, predvođena multimedijalnim umetnikom poznatijim pod pseudonimom Dr. Marijaš sviraće u četvrtak, 19. jula, a Lira Vega, beogradska grupa vanrednog kvaliteta i sjajnih koncertnih nastupa svira u petak. Program Mladi autori Evrope zatvoriće grupa Kanda Kodža i Nebojša, koja je na istom mestu pre dve godine odsvirala jedan od najboljih koncerata u istoriji domaćeg rokenrola u trajanju od nepuna 4 sata. Njihov nastup predstaviće nešto drugačiju stranu njihovog delovanja kroz muziku za operu Irene Popović "Mozart - Luster - Lustig", kao i širinu improvizatorskog izvođenja još neotkrivenih horizonata domaće muzičke scene.

Koncerti počinju oko 23 časa nakon projekcija filmova iz programa Mladi autori Evrope, a ulaz na koncerte i projekcije je slobodan.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U veoma dobrom raspoloženju sinoć je zatvoren 14 filmski festival na Paliću tradicionalnim koktelom, koji se održao u Maloj gostioni, posle projekcije prvoga filma te večeri. Igrom slučaja publika je imala priliku da večeras gleda film Posle venčanja koji je pobednik festivala - dobitinik Zlatnog tornja.

Post date: Ned, 22.07.2007 - 23:00
Post date: Ned, 22.07.2007 - 21:00

U organizaciji elitte "Mala gostiona" današnji ručak gosti festivala su imali na "Majkinom salašu".

Post date: Ned, 22.07.2007 - 14:30

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša oformljena je u Beogradu 1991. godine u postavi: Oliver Nektarijević (vokal), Rastko Lupulović (gitara), Vladislav Rac (bas) i Stevan Dimitrijević (bubnjevi). Nešto kasnije, grupi se pridružio Marko Petronijević (truba).

Grupa je skrenula pažnju već prvim demo snimcima, međutim ozbiljniji rad je počeo nakon Oliverovog povratka iz Amerike u leto 1993. KKN u sledećih nekoliko godina postaje jedna od najatraktivnijih beogradskih grupa, i to prvenstveno zbog sjajnih koncerata, a što je zabeleženo na prvom albumu “Guarda Toma!” (Metropolis, 1996.), koji je verno zabeležio vedru atmosferu ovih nastupa, uz dve studijske numere, “Priroda” i “Put za Tunu”. U leto 1996. grupu napušta gitarista Rastko Lupulović - u to vreme i veoma perspektivan glumac - koji se...

detaljnije
Post date: Sub, 21.07.2007 - 23:00

 Na LMX VIP stage-u na Ženskom štrandu publiku je oduševila grupa "Amaro del" sa hitovima romske muzike.

Post date: Sub, 21.07.2007 - 23:00