Popodnevna šetnja

Sub, 22.09.2007 - 14:00 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Lep dan i odmah izlazak na Palić obećava lep ugođaj. A još su u toku i Berbanski dani, mora da bude dobro. Pre podne je problem okupiti ljude za bilo kakvo dešavanja tako se oficijelni deo dešava pred relativno malom publikom, ali popodne je već bio problem naći parking mesto.

Vetra nije bilo i to je značilo da će se jedra kod jahting kluba vijoriti na "suvu". Regata nije mogla biti održana. Katamarani, kojima ne treba vetar, su mirovali. Nigde nisam video skipere koji bi me povezli na vožnju jezerom. Možda su otišli na piće u jahting? Turisti neka ih traže ako hoće da se vozaju...

Kod Ženskog štranda postavljen je mali luna park, povremeni zvukovi sirena koji dopiru od njega starije teraju od tog mesta, dok bi ta galama navodno trebalo da privuče pažnju deci.

Vašar...Očekivao sam da će organizatori ovog puta zadržati koncepciju izdavanja prostora uz obalu koji su u mali za Prvi maj koja je bila dobra. Šetaš obalom, s jedne strane tezge a sa druge,... vidiš jezero. Ovako, šatre sa obe strane.. Nije buvljak!. Lepa je ponuda artikala na tezgama ali onako je mnogo bolje, lepše...

Članovi rotary klubova čitav dan su dimu i mirisima koje privlače posetioce. Najveća gužva je kod njih ispred Velike Terase. Medari se žale, nema narod novca, slabo se prodaje. Slamarke sa predivnim radovima uglavnom poziraju. Jedino je red za "kurtoš kolač".

Za muziku, danas popodne, se pobrinuo lokal sa druge strane jezera gde je ozvučenje pojačano toliko, da bi svakom ko se pojavi na obali jezera stavio na znanje da ovde ne može biti reči o "Oazi mira i tišine".

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U okviru berbanskih dana održana i regata...

Tradicionalna jedriličarska regata Berbanski Dani 18.-20.09.2009.

Posada JK Palića u klasi 470, Vjekoslav Futo kormilar i Stevan Sedlak mornar ovog vikenda, na regati Berbanski Dani na Paliću, ponovo su dokazali svoje umeće osvojivši zlato. Na ovom nadmetanju učestvovalo je 56 takmičara iz 7 klubova Srbije i Vojvodine. Jedriličari JK Palića sa izuzetno dobrim jedrenjem, u fer borbi, dobar deo medalja ipak su zadržali sebi.

Rezultati takmičara JK Palić:

Klasa 470 Vjekoslav Futo i Stevan Sedlak zlato
Klasa Finn Polaček Ladislav srebro
Klasa Laser Standard Igor Ujvari bronza
Klasa Optimist devojke Larisa Buljovčić bronza

info: Zoltan Nemet

... detaljnije
Post date: Ned, 20.09.2009 - 11:00
Post date: Sub, 19.09.2009 - 11:00
Post date: Sub, 19.09.2009 - 11:00

Na Berbanskim danima komisija u sastavu mgr. Milka Mikuška, Milutin Janković i Branka Banjanin ocenila je izložene radove i donela odluku o dodeli sledećih nagrada:

  • 1. Negovanje primenjene tehnika narodnog stvaralaštva za slike od slame Ljiljane Letić
  • 2. Negovanje tradicije zanatskih delatnosti za papiče, Branislav Pejić Gavran
  • 3. Očuvanje tradicionalnih motica i tehnika, MZ Mali Radanovac i Akiv žena Zlatne igle
  • 4. Spoj tradicionalnih tehnika i novih oblika, za ukupno stvaralaštvo Ivana Dulić

Za autentični suvenir LUSA, perlica i primenjeni suvenir Ilonka Milutinović,  lutka od kukuruzovine.

Post date: Ned, 23.09.2007 - 13:00

KRALJICA BERBE IZ "PODRUM PALIĆA"



Berbanskom paradom gizdavih konja i fijakera, brojnim izložbama voća i povrća, degustacijama, folklornim nastupima ovdašnjih Kud-ova, muljanjem grožđa, nadmetanjima u ispijanju vina i špricera i drugim atraktivnim sadržajima, u petak naveče, su počeli, a u nedelju će biti završeni 18-ti tradicionalni "Berbanski dani".Ovogodišnja berba, bar što se tiče grožđa, ali i mnogih vrsta voća i povrća, bez obzira na izrazitu sušu, bila je ipak berićetna. Voćari će već od ove jeseni, kako su juče istakli organizatori ove manifestacije i predstavnici vojvođanske vlade, dobiti još jednu priliku da se uključe u sveukupne razvoje države uz veoma povoljne kredite za uzgoj sorti grožđa specifičnih za ovo podneblje. To...

detaljnije
Post date: Sub, 22.09.2007 - 11:00
Custom Search