Adaptacija bioskopa Zvezda

Čet, 08.11.2007 - 12:59 -- nikola.tumbas

Ovih dana užurbano se vrše radovi na objektu bioskopa Zvezde. Posle obilaska objekta i fotografisanja od većinskog vlasnika Mirka Milićevića dobio sam službenu izjavu u kojoj je dat opis situacije. 

Na osnovu odluke Upravnog Odbora AD »SUBOTICA-FILM«, a shodno preuzetim obavezama iz ugovora zaključenog između Agencije za privatizaciju i većinskog vlasnika AD »SUBOTICA-FILM« Mirka Milićevića, pristupilo se renoviranju bioskopa »ZVEZDA«, u cilju obaveznog investiranja u subjekt privatizacije, radi povećanja osnovnog kapitala AD »SUBOTICA-FILM«.

Prema navedenom biće održana vanredna skupština AD »SUBOTICA-FILM«, na kojoj će biti donete potrebne odluke u cilju sprovođenja postupka povećanja osnovnog kapitala AD »SUBOTICA-FILM«, nakon čega će biti podnete adekvatne registracione prijave kod Agencije za privredne registre i Centralnog registra hartija od vrednosti. Na osnovu odredaba iz čl.5.2.1 Ugovora o prodaji društvenog kapitala metodom javne aukcije, većinski vlasnik AD »SUBOTICA-FILM« Mirko Milićević obavezan je da investira u subjekt privatizacije iznos od 723.000,00 dinara, i to u osnovna sredstva privrednog društva, koja služe obavljanju pretežne delatnosti. Međutim većinski vlasnik Mirko Milićević je odlučio da obaveznu investiciju izvrši i preko iznosa koji je ugovoren, tako da će ukupna vrednost izvedenih radova na renoviranju bioskopa »ZVEZDA« iznositi cca. 1.500.000,00 dinara. Radovi se izvode na bazi ugovorenih predmera radova sa različitim izvođačima i njihovo okončanje se očekuje najdalje za tri meseca. 

U cilju izvršenja ugovorenih radova, prethodno su pribavljene sve adekvatne dozvole, kao i odobrenja za sam projekat renoviranja, a od strane nadležnih državnih institucija. Objekat bioskopa »ZVEZDA« na kome se vrše radovi nema status »zaštićenog spomenika kulture«, kao što se to u javnosti pominje. Po završetku radova, bioskop »ZVEZDA« će nastaviti sa radom, ali će uslovi za prikazivanje filmova biti znatno bolji nego što su do sada bili.   

Većinski vlasnik
AD »SUBOTICA-FILM«
MIRKO MILIĆEVIĆ

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search