Skuplji parking vozila

Sre, 21.11.2007 - 16:02 -- nikola.tumbas

JKP "Parking" iskoristilo je zakonsku odredbu, kojom se u ovoj godini odobrava podizanje cena komunalnih usluga do 7,5 odsto,što znači sledeće:

U crvenoj zoni nova cena je 21 dinar, u žutoj i plavoj 16 dinara, dok će u zelenoj zoni, u okolini "buvljaka", vozači imati na raspolaganju parking mesto, od pet ujutro pa do 15 časova, za 64 dinara (ista cena i da je vozilo parkirano samo 16 min)

Pri plaćanju mobilnim ima dosta problema iz razloga što su korisnici obavešteni nedovoljjno...

- Često dobijamo poruke bez oznake grada ili umesto nule vozači kucaju slovo "o", a dešava se i da nakon slanja SMS-a isključe telefon ne čekajući izveštaj, pa poruka ostane stornirana u sistemu. Takođe, nisu retki slučajevi kada građani ne obraćaju pažnju na table koje označavaju zonu, pa plate parkiranje za pogrešnu zonu. Ove godine smo imali razumevanja za ovakve greške, ali mislim da smo u minulom periodu uradili mnogo toga na edukaciji vozača i u 2008. godini slične stvari nećemo tolerisati - istakao je Aleksandar Vitković, PR JKP "Parking".

U Subotici je tokom ove godine izgrađeno 140 novih parking mesta, pa je u velikoj meri rešen problem parkiranja, ali se apeluje na vozače da više pažnje posvete saobraćajnoj kulturi i ne ostavljaju svoja vozila van obeleženih zona jer pauk radi punom parom.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search