Čokolada za mršavljenje

Pon, 17.12.2007 - 13:00 -- nikola.tumbas

Subotica je dobila fabriku specijalnih, u svetu jedinstvenih, čokoladnih proizvoda koji ne goje, već pomažu mršavljenje. U pitanju je pogon renomirane mađarske firme «Dr Ereš Magic Food», koja je za svoje prizvode, do sada, osvojila 4. značajna međunarodna priznanja.

Pogon je otvoren u Poslovnom inkubatoru Subotica, i u planu je godišnja proizvodnja od oko 3 miliona specijalnih čokoladica, sa stopom rasta proizvodnje od 30% godišnje.

Otvarajući ovaj pogon, pokrajinski sekretar za privatizaciju Ištvan Pastor je istakao da neće biti preporoda srpske privrede bez razvoja malih i srednjih preduzeća. U tom pravcu, pokrajina je razvoj ovog preduzetništva potpomogla sredstvima iz raznih fondova i osnivanjem biznis inkubatora, kao što je ovaj subotički, za koga Pastor tvrdi da ostvaruje najbolje rezultate od svih inkubatora u Srbiji. Praktičan primer razvoja malih i srednjih preduzeća je «Dr Ereš Magic Food», preduzeće koje sada zapošljava 20 radnika, dodaje Pastor.

Sličnog mišljenja je i Gradonačelnik Subotice Geza Kučera koji kaže da je lokalna samouprava odavno shvatila da mora potpomagati razvoj privrede, te je uz pokrajinu uložila značajna sredstva za formiranje biznis inkubatora.

Direktorica Biznis inkubatora Subotica, Ildiko Zedi prezentovala je podatak da su kapaciteti BIS-a u Severu, gde su započeli rad, popunjeni i da sa otvaranjem ovog preuzeća kreću u širenje kapaciteta otvaranjem pogona u «Aurometalu». Zedi je dodala da je BIS uz pomoć pokrajine uložio u ovaj pogon preko 3. miliona dinara i da on sada u potpunosti ispunjava HACCP standard, uz konstataciju da sadašnji stanari u «Severu» ostvaruju zavidne rezultate.

Gradski menadžer Duško Guslov, danas je izjavio da je u planu da se BIS preseli na novu lokaciju veličine 3.000 kvm. U pitanju je prostor koji će biti obezbeđen kroz dogovor opštine i Vojske Srbije o otkupu vojne imovine.

Predstavnici firme «Dr Ereš Magic Foods» su danas izneli podatak da postoji veliko interesovanje za njihove proizvode širom sveta, kao i da im je u planu registracije preko 20.000 menadžera za distribuciju širom sveta.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search