Prva "Banka Inteza" liga košarkašica

Sub, 19.01.2008 - 19:30 -- urednik

Košarkašice Spartaka uspele su da dođu do očekivanih bodova u trinaestom kolu Prve „Banka Inteza“ lige Srbije. „Golubice“ su savladale Kraljevo sa 73:61 (20:8, 16:19, 13:24, 24:10), ali teže nego što je to bilo ko predviđao.

Igru Spartaka u prvoj četvrtini nosila je Maja Šćekić. Brzi plej-mejker subotičkog tima bio je nezaustavljiv, a Maja prvi deo meča završava sa 17 poena (od toga tri trojke). Odbrana Spartaka je dosta dobro funkcionisala, gošće su postigle svega osam poena. Ipak, da će problema u ovom meču biti videlo se već u prvoj četvrtini. Uprkos visokom vođstvu, domaća ekipa nije bila dovoljno sigurna, pre svega iz situacija kada su vedete Slobodana Lukića imale lake pozicije za šut..Serijom 8:2 na otvaranju druge deonice meča Kraljevčanke su uspele da uhvate rezultatski priljučak. Koncetracija domaćih je značajno opala, u napadu često nije bilo dobrih rešenja, a i odbrana je popustila.

Trojkom Čkovrićeve na otvaranje poslednje četvrtine gošće su povele sa 54:49, a ekipu Spartaka potom u igru vraća Dunja Lukač. Hitronogi bek Spartaka se polako vraća u igru posle povrede, a njenom dobrom igrom spartak izjednačuje. Prvo je Lukačeva pogodila koš i realizovala dodatno slobodno bacanje za 52:54, a potom ponetirala za izjednačenje, 54:54. U igru se tada vratila Maja Šćekić, a uz „probuđenu“ Jovanu Rad više nije bilo spasa za gošće. Serijom 12:0 Spartak dolazi do prednosti od 61:54, ubrzo je prednost ponovo bila dvocifrena 65:55.

Najefikasnija u redovima domaće ekipe, Maja Šćekić, istakla je:

 -- Sve igračice su pale u jednom momentu, a i inače nam je problem treća četvrtina. Nismo dobro reagovali na zonsku odbranu, ali smo posle tajm-auta trenera ipak uspeli da dođemo do igre. Polako dižemo samopouzdanje, pred važan meč sa Vojvodinom. Uzeli smo dva boda u Novom Sadu i bilo bi lepo da isto učinimo i na domaćem parketu.

Spartak: Lukač 7, Orozović, Šćekić 30, Erak 6, Veselinović 3, Bakalić, Perušinović, Budimčević, Anđelić, Rad 19, Čabarkapa 8, Kovačević. Trener: Slobodan Lukić.

Kraljevo: Čkovrić 19, Ilić 7, Ristić 10, Živanović 12, Baltić 5, Jovanović 3, Mihajlović 5, Racić, Nikolić, Pjevač, Ratković, Maraš. Trener: Dragan Kostić.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search