Vojvođanski vinari u Mađarskoj

Čet, 21.02.2008 - 15:51 -- darko.kovacevic
Kolekcija članaka: 

U okviru projekta „Razvoj integralnog turizma zasnovan na vinskim putevima“ vojvođanski vinari su posetili vinare u Bač-Kiškun okrugu.

Projekat finansira EU, rukovodi Evropska Agencija za Rekonstrukciju. Cilj projekta je razvoj vinskih ruta u regionu južne Mađarske i južne i severne Bačke (subotičko – horgoška peščara i vinogorje Sremskih Karlovaca).

Projekat predstavlja bazu za dalju saradnju u oblasti vina i vinarstva. Partner sa mađarske strane je Asocijacija vinara sa sedištem u Kečekmetu. Vodeći parnter je Regionalna Agencija za razvoj MSPP ALMA MONS – Novi Sad, dok su partneri na projektu Regionalni Centar za razvoj MSPP – SMER iz Subotice, Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam i JP Palić Ludaš. Studijska poseta se odvijala u periodu 18-19-20 februara 2008, i tom prilikom su posećeni vinari i vinski podrumi iz Hodmezovašarhelja, Čongrada, Cegleda, Ižaka, Sobodsalaša, Šoltvadkert, Hajoš, Ersekhalma i  Kečkemeta.  Vinari iz oba prekogranična regiona su uspostavili kontakte, koje planiraju i dalje razvijati, i za svoje aktivnosti su dobili i podrušku predsednika okruga Bač-Kiškuna. Vinari su se upoznali sa sortama grožđa, različitim tehnologijama prerade i proizvodnje vina, kao i sa izgrađenim punktovima na Vinskim putevima južne Mađarske. Ova prilika je bila iskorišćena i za dogovore oko daljih aktivnosti i razvoja ovoga projekta u dugoročnu saradnju, koja će rezultirati u izgradnji turističkog proizvoda u regionu severne i južne Bačke, i u izgradnji, funkcionisanju i stabilizaciji Vinskih puteva u našem regionu. 

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Regionalni centar za razvoj MSPP Subotica, najavljuje održavanje poslednje dve radionice koje su podržane  od strane Grada Subotice.

Obuke su namenjene menadžerima malih i srednjih preduzeća sa ciljem podizanja nivoa njihovih veština upravljanja kao i podizanja konkurentnosti njihovih preduzeća. Bez obzira da li su početnici ili imaju višegodišnje iskustvo, ova radionica treba da omogući nova znanja koja će obezbediti uspešnije poslovanje.

Program se sprovodi kroz organizovanje besplatnih dvodnevnih obuka. Biće prikazani primeri iz prakse koji omogućavaju da se bolje sagleda važnost tema. 

U prilogu je raspored obuka koje će se održati tokom novembra 2013.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na telefon 024-554-107, ili lično, u kancelariji Regionalnog...

detaljnije
Post date: Pon, 28.10.2013 - 11:32

Uz podršku Grada Subotice Regionalni centar za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Subotica, organizuje edukaciju privrednika sa ciljem podizanja nivoa znanja iz oblasti upravljanja preduzećima, koja su jednako potrebna menadžerima već postojećih preduzeća kao i početnicima u  biznisu. Podizanjem nivoa preduzetničkih znanja,  veština  i preduzetničke kulture otvara se mogućnost formiranja novih privrednih subjekata što će dovesti do smanjenja nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Ovaj program se sprovodi kroz organizovanje besplatnih dvodnevnih obuka.  Najavljujemo sledeće obuke koje će se održati tokom septembra 2013. 

1.  MARKETING I PRODAJA ZA POSLOVNE LJUDE  je namenjen kako  menadžerima već  osnovanih ...

detaljnije
Post date: Pon, 09.09.2013 - 15:04

НАЦИОНАЛНА  АГЕНЦИЈА ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ објављује ЈАВНИ ПОЗИВ: МЕНТОРИНГ ЗА 100 НОВООСНОВАНИХ И ПОСТОЈЕЋИХ МСПП

Овај јавни  позив за реализацију менторинг програма спроводи Национална агенција за регионални развој у сарадњи са партнерским организацијама и центрима у Суботици, Зрењанину, Новом Саду, Руми, Београду, Пожаревцу, Крагујевцу, Краљеву, Ужицу, Новом Пазару, Нишу, Лесковцу, Врању, Зајечару и Лајковцу.

Циљ пројекта

Бесплатна услуга менторинга за одабраних 100 предузетника/привредних друштава у трајању од 50 сати по клијенту, а до краја новембра 2013. године.

Шта је менторинг?

Менторинг је свеобухватан и релативно дуг процес подршке  предузећима (привредним друштвима) и предузетницима који се...

detaljnije
Post date: Čet, 16.05.2013 - 13:51

У оквиру Програма подршке развоју конкурентности малих и средњих предузећа, предузетника и задруга у 2013. години, Национална агенција за регионални развој расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава

Програм подршке развоју конкурентности малих и средњих предузећа, предузетника и задруга у 2013. години (даље: Програм) спроводи Национална агенција за регионални развој (даље: Национална агенција) у сарадњи са aкредитованим регионалним развојним агенцијама. Основни циљ програма је јачање конкурентности малих и средњих предузећа, предузетника и задруга, кроз усклађивање њиховог пословања са захтевима међународних стандарда пословања, унапређивање пословних процеса, производа и услуга и јачање људских ресурса.

Бесповратна средства ће се...

detaljnije
Post date: Pet, 10.05.2013 - 12:18

U sаrаdnji sа Ministаrstvom finаnsijа i privrede, Nаcionаlnom аgencijom zа regionаlni rаzvoj i Ministаrstvom prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа, pozivamo vas na  besplаtnu obuku i treninge u okviru Progrаmа integrisаne podrške inovаcijаmа Evropske Unije (IISP projekat).

Kroz obuku će se pružiti podrška malim i srednjim preduzećima u sledećim oblаstimа inovacija i unapređenja konkurentnosti:

  1. Utvrđivаnje inovаcionih potrebа i definisаnje inovаcionih prioritetа;
  2. Nove mаrketing mogućnosti: Rаzumevаnje tržištа i kupаcа;
  3. Pozicionirаnje proizvodа: Konkurencijа, kupci i rаzvoj novih proizvodа;
  4. Rаzvoj postojećih i uvođenje novih procesа u preduzeću;
  5. Put kа kupcimа: definisаnje strаtegije i poslovnih pаrtnerа;
  6. Inovаcioni projekti...
detaljnije
Post date: Uto, 23.04.2013 - 13:57
Custom Search