Napadnuti aktivisti DS-a

Sre, 23.04.2008 - 19:15 -- Anonimus (nije proveren)

Dvoje aktivista Demokratske stranke napadnuti su večeras oko 19 časova u naselju „Prozivka" u Subotici dok su delili propagandni materijal u akciji „od vrata do vrata".

Miru Nikolić Šarčević i Borislava Milenkovića napala su trojica mlađih muškaraca, dok su prolazili ulicom pored kafea „Monca". Milenković je uprskan suzavcem direktno u oči dok je Nikolićeva poprskana po obrazu i vratu.

Dok smo prolazili pitali su nas da li ćemo i njima dati materijal pošto su i oni članovi Demokratske stranke. Dok im je Borislav pružao materijal jedan od njih je istog momenta izvukao suzavac i uprskao u oči.", rekla je Mira Nikolić Šarčević.

Ona je rekla i da je okrenula glavu i delimično izbegla suzavac, a da su je mladići koji su ih napali vređali i psovali predsednika Demokratske  stranke Borisa Tadića.

Ovo je prvi put da se u političkom životu Subotice dešavaju ovakvi incidenti. Događaj je za svaku osudu, neprimerena je bilo kakva fizička manifestacija političkog neslaganja, a ja bih apelovao na sve političke stranke da stišaju strasti i da ovu kampanju privedemo kraju bez novih incidenata", rekao je predsednik Opštinskog odbora DS Saša Vučinić.

Aktivisti Borislavu Milenkoviću ukazana je pomoć u subotičkoj bolnici, pušten je na kućni oporavak, uz napomenu da se sutra javi na kontrolu.

Sada se relativno dobro osećam, a većih posledica nema", rekao je Milenković. Kako nezvanično saznaje Beta iz kafe Monca su tokom večeri privedena lica s lisicama na rukama.

info: Beta

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search