Bez TV duela

Pon, 05.05.2008 - 12:00 -- nikola.tumbas

Na press konferenciji u 12.00, Ištvan Pastor pročitao je dopis koji je poslao Saši Vučiniću sa predlogom da se osmog maja održi zajednička emisija koju bu prenosila jedna lokalana televizija. Tema bi naravno bila prezentovanje programa ove dve koalicije.

Pastor je izrazio žaljenje zbog toga što nije dobio odgovor na ovo pismo i sa time zaključio da takve emisije neće ni biti jer se više vremena nema pošto su termini kampanje sada popunjeni, s time da je pretpostavio - analizirao moguće razloge neodaziva na ovu ponudu.

Prvo, da Subotica nije tolko važna koaliciji DS stranke, jer da je važna onda bi se našao neko ko bi to uradio, drugo da je razlog što možda nema jasne viziji oko razvoja grada i treće da možda nema lica koje bi to moglo da predstavi.

Osvrnuvši se  na materijal koji je štampan i deljen ovih dana, program Mađarske koalicijie, rekao je da je isti  naišao da dobar odziv i da se ljudi, naročito zaposleni i nezaposleni starosti od 50 pa nadalje, interesuju za dodatne detalje.

Druga tema je bila podsećanje da je danas navršeno godinu dana od imenovanja Pastora na čelo stranke VMSZ i o rezultatima koji su postignuti od tada. Izrazio je zadovoljstvo što je u tom periodu pokrenuto 250 programa i obezbeđeno 6 milijardi dinara za realizaciju istih. Skrenuo je pažnju i na to da je ostvarena bolja komunkacija u Mađarskoj nacionalnoj zajednici. Takođe je ukazao i na snagu koalicije koja je bila iskazana za vreme izbora za predsednika Republike Srbije.

Viktor Orban predsednik Fidesa je od sutra gost Koalicijie u ovim zadnjim danima kampanje.

Završana konvencija će biti održana u sredu u 19.00 u centru grada.

p.s.

2008.05.05. u 13.37 - (email info)

O tv duelu (Saša Vučinić)

 

 

 

 

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search