Novi kružni tok

Pet, 23.05.2008 - 10:00 -- nikola.tumbas

 Malo po malo i uskoro ćemo u gradu imati rešene sve problematične raskrsnice. Obeležena za sečuTrenutno su u toku radovi koje izvodi kompanija VOJPUT na Trgu žrtava fašizma. Naravno to opet izaziva saobrćajni kolaps u nekim momentima dok se vozači ne naviknu da iz pravca mlečne pijace bolje da idu ka Radijalcu a ne ka gimnaziji u vreme kada je moguća gužva.



Komentari sa lica mesta: Kružni tok će očigledno biti "velik" i možda komplikovan? Saobraćaj iz jednosmerne ulice ka katedrali je trebao biti skrenut pored Paulinuma i ispred crkve se više ne bi moglo uključiti na Somborski put. Građani su protestvovali i odustalo se od toga? A druga strana sada jednosmerna ulica je bila  ili je još u varijanti da postane dvosmerna  i tada "odoše" parking mesta otuda. Mislim da će opet građani intervenisati.



Pri  razmeravanju  su morala biti izvađena  tri stabla "stogodišnjaka" celtisa  iz parka u Petefi Šandoru. A i  stablo na uglu kod ambulante u parku je zapala za oko projektantima da nije na dobrom mestu pa bi bilo dobro da se poseče. No, lipa je trenutno "na ledu" zbog toga što je neko shvatio da nam zelenilo u gradu mnogo znači i da se kota može pomeriti  tako da se kvalitetno stablo ipak sačuva.



Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search