Poseta Rasima Ljajića

Pet, 23.05.2008 - 16:47 -- Anonimus (nije proveren)

Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku Republike Srbije prilikom današnje posete Subotici obišao je Dom za negu pri Gerontološkom centru, koji se rekonstruiše sredstvima Ministarstva za rad i socijalnu politiku. Vrednost radova je šest miliona dinara, a Ljajić je istakao da je cilj investicija poboljšanje kvaliteta usluga i proširenje lepeze metoda socijalne zaštite.

- U Srbiji trenutno ima 1.250.000 starijih od 65 godina, a njih 300.000 živi u Vojvodini. Jedan od najvećih problema štićenika je što Gerontološki centri nisu ravnomerno raspoređeni, pa je često korisnik usluga van okruženja u kome mu se nalazi porodica. Naš cilj je da u svim centrima obezbedimo po jednu ustanovu koja će biti starima na usluzi - rekao je Rasim Ljajić.

On je obišao i Dom za nezbrinutu decu "Kolevka" i u izjavi za medije rekao da će ubuduće u ovoj ustanovi biti smeštana deca do 10 godina starosti i da je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku spremno da uloži sredstava u još jedan dnevni boravak.

Biljana Vučković, "Blic"

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search