Peta pobeda "golubica" nad Vojvodinom

Sub, 24.05.2008 - 19:30 -- urednik

Pobedom u poslednjem kolu Super „Banka Inteze“ lige nad Vojvodinom od 85:73 (26:15, 16:22, 23:18, 20:18), košarkašice Spartaka su još jednom potvrdile da su ove sezone bolje od starog rivala.

Petu pobedu „golubice“ su najavile već u prvoj četvrtini kada je Jovana Rad otvorila utakmicu sa šet vezanih poena za 6:0. Nastavila je potom ekipa Slobodana Lukića dominaciju pod košem, pa je poenima Bojane Vulić i Vladinke Erak Spartak vodio sa 21:7.

U drugoj četvrtini se razigrala Dragana Gobeljić, koja je sa osam poena bila najzaslužniji pojedinac za smanjenje prednosti Spartaka. Njoj se pridružila Iva Musulin, pole čije trojke gošće smanjuju razliku Spartaka na samo šest poenna, 38:32.

Najslabiji period igre Spartaka, ujedno najbolji u novosadskom timu bio je u trećoj četvrtini. Trojka Musulin, Gobeljić i Krnjetin bila je tvorac preokreta, pa je Vojvodina u jednom trenutku povela sa 43:42. Srećom po košarkašice Spartaka bilo je to jedino vođstvo novosadskog tima na utakmicu. Ubrzo je Spartak zaigrao mnogo bolje u odbrani, iz čega su proistekle vredne kontre za vraćanje prednostu na stranu „golubica“. Uz dobar skok u napadu i odbrani, Spartak je treću četvrtinu završio sa deset poena prednosti, 65:55.

Finiš meča je ponovo pripao ekipi Spartaka, a uz trojku Marine Ristić za 70:57 bilo je jasno kakav će rezultat biti na kraju. Rutinskom igrom Spartak je stigao do značajne prednosti koju je potom držao do kraja utakmice.

Spartak: Lukač 2, Orozović 4, Šćekić 5, Erak 16, Veselinović 2, I. Bakalić, Perušiović, Anđelić 8, Rad 21, Čabarkapa, Ristić 5, Ajduković 8, Kovačević, Vulić 14. Trener: Slobodan Lukić.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search