Još jedan supermarket u gradu

Sre, 25.06.2008 - 10:32 -- nikola.tumbas

  Jedna od najvćih slovenačkih firmi, kompanija «Tuš» juče je u Subotici otvorila svoj četvrti supermarket u Srbiji. U modernu i dobro snabdevenu prodavnicu u naselju Prozivka uloženo je 250 miliona dinara, a zaposleno je 44  radnika.



      Novi supermarket otvorio je Tomaž Križaj, direktor «Tuš trejda» koji je najavio da do kraja godine planiraju otvaranje supermarketa u Sremskoj Mitrovici i Jagodini, a plan je i da «Tuš» otvori oko 100 prodajnih objekata širom Srbije u narednih dve do tri godine izgradiće i četiri velika šoping mola poznata pod imenom «Planeta Tuš» i to u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu.



      Kompanije «Tuš» je od trgovačkog lanca svoju delatnost porširila i na oblast zabave, rekreacije, ugositetljstva, građevine i energetike, tako da danas predstavlja jednu od najuspešnijih kompanija u Sloveniji, ali i najveći investitor u okolne zemlje. Vrednost investicije Grupe «Tuš» na srpskom tržištu ove godine iznosi više od 40 miliona evra, a u planu je da u našu zemlju, Makedoniju i BIH ove godine ulože preko 60 miliona evra.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search