Postignut stabilan dogovor o podeli vlasti

Pon, 30.06.2008 - 17:55 -- urednik

Novi subotički gradonačelnik biće iz redova koalicije “Za evropsku Suboticu” epilog je sinoćnih pregovora ove i Mađarske koalicije.

Dve koalicije podelile su i rukovodeća mesta u najvažnijim javnim preduzećima. Direkcija za izgradnju opštine Subotica pripašće Mađarskoj koaliciji, dok će koalicija oko DS-a za uzvrat dobiti rukovođenje preduzećima “Industrijski park”, “Park Palić” i “Zavod za urbanizam”.

Mesto gradonačelnika pripašće DS-u, njegov zamenik će najverovatnije biti iz DSHV-a, predsednik Skupštine grada biće iz redova MK, dok će potpredsedničko mesto najverovatnije pripasti G17+. Gradsko veće imaće podjednak broj članova iz obe koalicije i sve odluke će biti donošene konsenzusom.

Konstitutivna sednica biće održana u četvrtak. Na njoj će bit verifikovani mandati 32 odbornika koalicije “Za evropsku Suboticu”, 21 odbornika “Mađarske koalicije”, 13 odbornika “Srpske liste za Suboticu” i jednog odbornika Bunjevačke stranke Vojvodine. Ime gradonačelnika najverovatnije će biti poznato u ponedeljak.

info: Boris Šuman - YU Eco Televizija

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search