Milkica Zorić i Ratko Belić u Ravelu

Uto, 18.11.2008 - 19:30 -- urednik

Održano je još jedno veče "Utorkom u Ravelu", koji organizuje Književni klub "Severna zvezda", uz predstavljanje pesnikinje Milkice Zorić i pesnika Ratka Belića, članova ovog Kluba.

Milkica Zorić svoj nastup započela je stihovima Miroslava Antića, i pesmom koju je napisala o tragično stradalom alpinisti, Drenu Mandiću, Sećam se Drena... Zatim je kazivala pesme: O meni, Ispovest, O Grmeču, Razni putevi, i druge.

Ratko Belić predstavio je svoje pesme pisane u akrostihu i dvostrukom akrostihu, posvećene kolegama pesnicima: Alisi Salopek, Laslu Totu, Žarku Rafajlović, Mirjani Radujković Milojković, Peri Peiću Tukuljcu, Daliboru Filipoviću i drugima, a kazivao je i stihove svoje pokojne supruke Radmile, pesmu Jecaj rastanka, iz knjige koju je nedavno objavio njoj u spomen, kao i pesmu nepoznatog autora Molitva.

U muzičkom intermecu goste poslastičarnice "Ravel", kao i mnogo puta do sada, zabavljala je grupa K'ozna, koju čine gitarista Pal Borič i solista Vladan Jakovljević, koji je i predsednik Književnog kluba.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search