Čime se u slobodno vreme bave poznati Subotičani

Pon, 08.12.2008 - 11:32 -- urednik

O ljudima koji vode grad, direktorima komunalnih preduzeća, kulturnih ustanova, umetnicima i drugim poznatim Subotičanima sugrađani znaju mnogo više nego o takozvanim običnim ljudima koji život provode daleko od političke i umetničke scene. Mada se čini da se u gradu od stotinak hiljada stanovnika zna skoro sve o svakome, mnogi poznati Subotičani imaju hobi za koji znaju samo njihovi najbliži.

Gradonačelnik Saša Vučinić potvrđuje da gotovo nema privatan život, ali stigne da slobodno vreme posveti sinu Bogdanu i tek rođenoj ćerki Milici. Samo malom broju njegovih prijatelja je poznato da gradonačelniku ne pada teško da maloj Milici promeni pelene. Ali i da ima neobičan sportski hobi.
- Slobodno vreme posvećujem deci, a kad god mogu odem na pecanje ili na borbe pejntbola. Upravo ugovaram pejntbol susret između političara i novinara Subotice i najavljujem pobedu svoje ekipe. Borbe ćemo održati prvog lepog vikenda - kaže Vučinić.

Nemanja Simović, član Gradskog veća za turizam, omladinu i sport, nema mnogo slobodnog vremena, ali je jedan od onih koga su kolege nagovorile da katkad dođe na pejntbol.
- Pejntbol sam izbegavao jer sam čuo da je bolan. Ali kolege su me nagovorile i biću deo ekipe u borbi protiv novinara - kaže Simović.

Drugi viđeniji Subotičani imaju hobije koji, na prvi pogled, mogu da začude neupućene. Tako Laslo Horvat, šef protokola lokalne samouprave, skupljanovac, ali ne za crne dane već novčanice svih država na svetu.
- To činim od šeste godine, kada sam dobio jedan kuvajtski dinar. Od tada skupljam aktuelne novčanice svih država. Imam lepu zbirku kovanog novca jer do papirnog teže dolazim - kaže Horvat.

Malo ko zna da je modna kreatorka Marija Šabić zaljubljenik u konje i da je imala svog ljubimca u Mađarskoj.
- Konji su moja velika ljubav. Tačno je da sam imala konja u mađarskom Nacionalnom parku Bugoc pusto. Nažalost, konj je ostario. Imam sve manje slobodnog vremena da bih mogla da se posvetim nekom novom četvoronožnom ljubimcu - kaže Šabićeva.

Jaka Prka Vujević, direktorka Dečjeg pozorišta, ima mnogo poslovnih obaveza, ali svaki slobodni trenutak posvećuju cveću.
- Baštovanstvo me je osvojilo. Volim da negujem biljke jer me to opušta. Dok sadim, zalivam i čistim biljke, osećam se smireno -kaže Prka Vujević.

Dragutin Miljković, direktor JP „Palić Ludaš“, zaljubljenik je u sport, ali i u vino.
- Pratim sve vrste sportova, čitam o uspesima sportista iz celog sveta. U poslednje vreme ozbiljno proučavam filozofiju vina. Nemam nameru da počnem sa proizvodnjom, ali se u društvu vitezova vina i drugih poznavalaca vina osećam lepo - kaže Miljković.

Kornelije - Bata Kovač, poznati kompozitor, još dok je živeo u Subotici bio je filatelista.
- Sačuvao sam sve albume iz detinjstva, a posle tridesete godine počeo sam da skupljam samo markice na temu muzike. Imam bogatu kolekciju posvećenu džezu, operi, kompozitorima, muzičarima, instrumentima i svemu što čini muzički svet - kaže Kovač.

Nikola Tumbas, vlasnik sajta na kojem slikom i rečju prati dešavanja u gradu, mnogima je uštedeo novac jer zahvaljujući njemu nisu kupili dnevnu i nedeljnu štampu. Međutim, malo ko zna da ovaj fotograf voli da šeta, i to samo noću.
- Od pre par godina sa nekolicinom prijatelja odlazim u noćne šetnje. Tako upoznajemo grad iz druge perspektive. Često noću prepešačimo i desetak kilometara - kaže Tumbas i ponekada izveštaj sa šetnje postavljam na sajt u sekciju Walker.

info: Blic

Autor teksta: 
Custom Search