Čini se dogovoreno da gas krene?

Ned, 18.01.2009 - 12:05 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

12:04 GMT, Sunday, 18 January 2009  - BBC

The Russian and Ukrainian prime ministers have struck a deal to resume Russian natural gas exports to Europe via Ukraine as soon as Tuesday.

18. januar 2009. | 00:13 -> 16:06 | Izvor: B92, Beta, Tanjug

Premijer Rusije Vladimir Putin i premijerka Ukrajine Julija Timošenko postigli su noćas u Moskvi dogovor o isporukama i tranzitu ruskog gasa u Evropu.

Bajatović: Najranije za 48 sati

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović koji je prisustvovao jučerašnjem samitu u Moskvi izjavio je za B92 da još uvek nema zvaničnu informaciju kada će ruski gas ponovo početi da normalno stiže u Srbiju.

On je istakao da su mađarski i srpski sistemi potpuno spremni za prihod gasa.

Bajatović procenjuje da bi gas iz Rusije najranije mogao da stigne u Srbiju za 48 sati.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Na današnjoj pess konferenciji, naravno posvećenoj jedinoj bitnoj temi - energetskoj krizi, Predstavnici javnih komunalnih preduzeća su dali podatke, opis situacije kao i apel da se štedi jer se realno ne zna kada će se Rusi i problematični Ukrajinici dogovriti oko nadgledanja protoka gasa. 

Grgo Horvatski (GAS)  je obavestio medije da od ukupno potrebnih 11.000 m3 gasa što je potrebno gradu, uključujući i privredu, dobijamo oko ~7900m3. Što znači da privreda još ne dobija i neće dobiti do daljnjeg. Imali su oko 200 intervenicja na regulatorima na gasnim instalacijama i to je urađeno bez problema i većih troškova. Skrenuo je pažnju da ove količine gasa koje dobijamo su rezerve iz inostranstva i da se one...

detaljnije
Post date: Pon, 12.01.2009 - 09:30

Današnje vesti su poslagane hronološki s time da je gornja najnovija informacija uz oznaku vremena kada je stavljena pa naniže one koje su prethodile jer se situacija menja iz časa u čas.

p.s. (16.53) Kraću tekstualnu vest sa pressa Pastora Ištvana možete videti ovde, a  kompletan video zapis ovde

Pošto su to, 2 mil m3,  ograničene količine gasa one će biti dnevno raspoređivane prema potrebama Institucija u Srbiji. Tako da sve mere koje je Gradski tim...

detaljnije
Post date: Čet, 08.01.2009 - 08:30

Izveštaj sa press konferencija u 15.30 gde su saopštene najnovije mere kojim  koje  je "krizni štab" grada Subotice dogovorio da se primene u narednim "satima", odnosno  u nekoliko narednih dana dok se energetski kolaps uzrokovan nesporazumom Rusije i Ukrajine, ne reši, prezentovan je ovde direkto na LIVE sekciji.

U načelu tekst koji je postavljen ovde ispod u toku prepodneva je bio osnova same konferencije.

Ove mere donesene zajednički na nivou gradski vlasti, kako je napomenuo gradonačelnik Saša Vučinić, treba da doprinesu, da se situacija koja klizi ka "lošem", bude sa što manje posledica po građane Subotice. Odnosno da se...

detaljnije
Post date: Sre, 07.01.2009 - 10:30
Custom Search