Izložba za jedan zid...

Čet, 19.03.2009 - 19:00 -- urednik
Kolekcija članaka: 

Nastavlja se dešavanje u u maloj prodavnici rama kod Buze. Ovog puta svoje radove sa  temom "Zidovi na jednom zidu",  izložio je fotograf  Molnar Edvard.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Posle dužeg vremena ponovo je u prodavnici ramova BUZA održana tradicionalna Izložba za jedan zid. Ovog puta uramljene su slike umetnika Laslo Antala sa nalovom izložbe Beleženje duha.

---

Beleženje duha

Postoji posebna snaga u radovima Lasla Antala. Ona izvire iz autorove nenadmašne volje da kontinuirano, iz dana u dan, stvara umetnost. Njegov projekat vizuelnog dnevnika u formi kolaža bez prekida traje godinama i dobija svoj nastavak baš svakog dana. U toj potrebi da se beleži zapravo se čita želja da se neprekidno stvara. Ili može da bude i obratno: možda je stalno stvaranje potreba da se zabeleži(mo).

Laslo Antal, u kojem god mediju i na kojem god formatu, svoje prizore gradi od stamenih i istovremeno veoma fluidnih oblika podstaknutih velikim...

detaljnije
Post date: Sub, 16.12.2023 - 17:06
Post date: Sub, 16.12.2023 - 12:03

Tradicionalna izložba "Za jedan zid" u protoru zanatske radnje Buza danas je popunila zid sa radovima umetnika Vlastimira Nikolića iz Beograda.

Info o izložbi pročitajte dola u nastavku od Nele Tonković...

Razaranje ljudskosti, traumatizovanje pojedinca i društva, utiskivanje boli, prekidanje dostojanstva života, ranjavanje razuma – sve to predstavlja rat, ma gde da je izazvan. Svaki ratni sukob je isti, svuda na svetu, jer svaki urušava i pustoši smisao.

Umetnici, pokretani odvajkada radoznalošću i osećajnošću, o ratovima su kroz svoja dela progovarali baš kao što ih je naučio Fransisko Goja. U čuvenoj Gojinoj grafičkoj mapi koja oslikava užase rata, jedna grafika nosi naziv Ne mogu da gledam, dok je drugu umetnik nazvao Video sam. Strahote koje ljudsko oko ne...

detaljnije
Post date: Sub, 12.08.2023 - 15:05

Po zna koji put, trebalo bi prebrojati, Buza je postavio još jednu izložbu u seriji Za jedan zid, zid u njegovoj sada već bajkovitoj prodavnici ramova. Ovog puta je to serija radova SZAJKO ISTVANA pod nazivom KIŠNI DAN.

U prilogu (fotografijama) poročitajte komentare Nele Tonković kao i Sajko- Ileš Andree.

 

Post date: Sub, 03.12.2022 - 11:46

 

 

Dugoočekivani nastavak sada već tradicionalne serije izložbi u "Galeriji-Buza" pod nazivom "Izložba za jedan zid " se desila ovih dana. Ovoga puta autor je bio Emil Kadirić. Trajaće do kraja novembra i mogu je posetiti svi, a ne samo oni koji su imali potrebe za uramljivanjem slika, fotografija, diploma, svojih sećanja i radova.

Dve impresivne slike krase izložbeni zid, koje predstavljaju...

detaljnije
Post date: Čet, 22.09.2022 - 23:58
Custom Search