Odbojkašice Spartak Azotare završile uspešnu sezonu

Čet, 19.03.2009 - 20:00 -- dejan.vukovic

Spartak Azotara - Poštar 064 0:3 (17:25, 20:25, 17:25).

Subotičke odbojkašice poražene su i u trećem polufinalnom meču playofa od aktuelnog prvaka države. U sva tri seta domaće odbojkašice su se odlično držale do polovine seta kada bi gošće serijom poena uspevale da preokrenu rezultat u svoju korist.  Od samog starata meča iako bez najboljeg poentera Tatjane Bokan, Spartak Azotara se hrabro nosila sa kvalitetnijim rivalom. Međutim kvalitet i iskustvo su i večeras bili na strani beograđanki koje su se ovom pobedom plasirale u finale ovogodišnjeg playofa gde očekuju pobednika iz meča Crvena Zvezda-Tent u kojem "Zvezdašice" vode sa 2:1 u seriji i potrebna im je još samo jedna pobeda za plasman u veliko finale.

Sa ovom utakmicom završeno je ovogodišnje prvenstvo za seniorsku ekipu Spartak Azotare koja je bila jedna od najprijatnijih iznenađenja lige. Subotičanke su prošle godine ušle u Superligu i bez novih pojačanja trener Saša Nedeljković je uspeo sa svojom ekipom da se plasira među 4 najbolje ekipe u prvenstvu. Pored toga Spartak Azotara je igrala i na finalnom turniru Kupa Srbije, gde je u polufinalu izgubila od pobednika Kupa ekipe Poštara sa 3:1. Veliki  uspeh ovoga kluba upotpunile su i mlađe selekcije juniorska i kadetska ekipa se plasirala na finalni turnir za prvaka države dok pionirke ovog vikenda igraju na finalnom turniru prvenstva Vojvodine.

Nakon meča Saša Nedeljković posle  analize utakmice osvrnuo se i na uspehe u protekloj sezoni i zahvalio se svima koji su na neki način pomogli ekipi: Zahvaljujem se gradu Subotici na podršci koju smo imali, sponzorima koji su nas podržali, predsedniku i upravi kluba, kao i svim medijima, fotografima i ostalima koji su nas verno pratili i objektivno izvešatavali. Najveću pohvalu zaslužuju igračice koje su svojim zalaganjem doprinele ovom vrednom rezultatu i stvaranju pozitivne slike o odbojci u Subotici.

Spartak Azotara: Bokan, Kmezić, Memišević (libero), Nikić 4, Stojanović 12 (1 as, 4 bloka), Marković, Medić 8 (1 as, 2 bloka), So. Klisura 5, Češljar 2, Matić, Šimić, Sa. Klisura 7 (1 as, 1 blok). Trener: Saša Nedeljković.

Poštar 064: Pantović, Vesović 9, Petrović, Majstorović, Antonijević, Pavlović (libero), Šiljković, Pucarević, Mrdak, Bursać, Avramović, Zlatić. Trener: Darko Zakoč.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search