Završetak konferencije

Sub, 25.04.2009 - 14:30 -- nikola.tumbas

Zaključci konferencije:

Poslovna okolina apotekarskog sektora Srbije se konstantno menja.
Zato je potrebno stalno preispitivanje zakonske i profesionalne regulative koja će obezbediti ambijent za društveno odgovorno poslovanje apoteke kao zdravstvene ustanove.
 

Kombinovanjem menadžerskih znanja i veština u oblasti farmacije i zdravstva, uz korišćenje savremenih instrumenata komunikacije, a sve u funkciji poboljšanja zdravstvenih ishoda i redukcije troškova zdravstva, izgraditi brend identitet apoteke kao zdravstvene ustanove.
 

Korišćenjem savremenih instrumenata komunikacije, koja se obavlja preko farmaceutske usluge, farmaceutskih proizvoda, njihovih cena, kao i znanja i ponašanja zaposlenih u apoteci - zdravstvenoj ustanovi, doprineće stvaranju trajnih vrednosti apotekarskog sektora Srbije.
 

Kontinuirana edukacija farmaceuta kao zdravstvenog profesionalca u timu zdravstvenih radnika obezbediće stalno unapređenje informacija u postupku samomedikacije pacijenata, kao nezaobilaznog dela sistema zdravstvene zaštite.
On će svojim znanjem, iskustvom i stečenim veštinama unaprediti efikasnost i bezbednost farmaceutske zdravstvene zaštite.
 

U vremenu otežanih okolnosti na domaćem i svetskom tržištu, koje je uslovljeno globalnom krizom, uz saznanje da u Srbiji još uvek nije završen tranzicioni tok, potrebno je obezbediti restruktuiranje apotekarskog sektora Srbije koji jedino tako može dati maksimalan doprinos u kreiranju vrednosti za krajnjeg korisnika-pacijenta.
Sve integracije i partnerstva u farmaceutskom sektoru Srbije i šire, potrebno je ostvarivati uz primenu visokog nivoa svesti, kako opšte tako i stručne javnosti, uz obaveznu primenu etičkih kodeksa svih učesnika u postupku.
 

Svaka farmaceutska poruka upućena preko odabranog medija mora biti projektovana, a to znači:
tačna
blagovremena
jasna
aktuelna
profesionalna
i sa merom.
 

Svi događaji koji se planiraju za apotekarski sektor Srbije treba da predstavljaju snažan marketinški alat, koji precizno komunicira i promoviše farmaceutske poruke i njihove rezultate, koji mogu biti neposredni i materijalno profitni.
Ali svi oni moraju biti usmereni na dugoročne, transparentne uticaje koji se tiču kreiranja i razvoja apoteke kao brenda zdravstvenog sistema Srbije.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Post date: Sub, 25.04.2009 - 10:30
Post date: Pet, 24.04.2009 - 21:30
Post date: Pet, 24.04.2009 - 19:30
Post date: Pet, 24.04.2009 - 17:10
Post date: Pet, 24.04.2009 - 12:10
Custom Search