Opet problemi u Malom Iđošu...

Kategorija: 

Prva sednica Skupštine opštine Mali Iđoš, koju je vodio novoizabrani predsednik Vladimir Lopičić, član Demokratske stranke je prekinut zbog nemogućnosti održavanja reda i obezbeđenja uslova za rad odbornika. Dnevni red nije usvojen nakon dva i po sata rasprave, pošto predsednik nije hteo da stavi na glasanje predlog dopune dnevnog reda čiji je predlagač većina, 15 od 25 odbornika u SO Mali Iđoš.

Odbornike Mađarske koalicije, Crnogorske partije i Socijalističke partije Srbije zabrinjava činjenica da predsednik SO, gospodin Vladimir Lopičić stavlja sebe iznad volje skupštinske većine, kršenjem poslovnika i tako pokazuje nepoštovanje prema volji većine građana. Takođe nas zabrinjava neočekivana saradnja između Demokratske stranke i Srpske radikalne stranke u cilju izbegavanja izbora za članove saveta MZ Lovćenac, nakon što je predsednik SO samoinicijativno i mimo dosadašnje višedecenijske prakse u našoj opštini, raspisao izbore u 2 od ukupno 3 MZ, kršeći pri tom zakon jer pre raspisivanja izbora nisu doneti potrebni akti za raspisivanje izbora. To je istovremeno i neekonomično rešenje i posebno loša odluka u ekonomski teškim vremenima.
Ovakav način postupanja predsednika SO posebno negativno utiče na saradnju unutar koalicije, i ne pokazuje tragove unapređenja ponašanja, jer je ista ta osoba pre tri meseca, nakon dana izbora na funkciju pretio fizičkim obračunom svom zameniku, koalicijonom partneru iz redova SPS.
Ovakvo ponašanje i način rada smatrano neprimerenim i pozivamo rukovodstvo Demokratske stranke da reaguje i napravi red u svojim redovima u cilju uspešne saradnje i nesmetanog rada SO Mali Iđoš u interesu svih građana naše opštine.

Pal Karolj, Nenad Stevović, Marko Rovčanin
predsednik OO SVM, predsednik CP ,predsednik OO SPS

Mali Iđoš, 27. 04. 2009.

Custom Search