Stonoteniska delegacija u poseti Subotici

Sre, 24.06.2009 - 14:12 -- urednik

Evropa se vraća korenima- Delegacija Evropske stonoteniske unije predvođena direktorom zaduženim za takmičenja Romanom Plešom, kao i prvim čovekom marketinga Mauricijom Evangelistom prethodna dva dana boravila je u Srbiji. Razlog je bio inspekcija objekata i radova na pripremi za Evropsko prvenstvo u mešovitim parovima kao i prvog Evropskog pro tura koji će se održati u Subotici.

Grad na severu Srbije užurbano se sprema za šampionat koji će da se održi od 3. do 6. septembra.

- Moramo da napravimo korak unazad i da se okrenemo našoj tradiciji. Evropski ping pong mora ponovo da kreira tehniku igre koja nama odgovara, a ne da stalno kaskamo za Azijatima. Evropljani generalno, ne samo srpski igrači, mogu da napreduju i na nešem kontinetu ako im damo priliku. – objasnio je Zoran Kalinić, predsednik Stonotenioskog saveza Srbije.

Na Evropskom šampionatu u Beogradu 2007 miksevi su skinuti sa programa, ali su ostala otvorena vrata, da ukoliko nema asocijacija želi, može da organizuje takmičenje kao odvojeni šampionat.

- Mešoviti parovi su deo naše tradiciji i stonoteniske priče. Potpuno se slažemo sa idejom da ETTU vrati ovaj turnir i top smo najbolje i dokazali time što smo se kandidovali za takmičenje. Takođe za nas je to i dobra prilika da promovišemo Evropski pro tur kao potpuno novo takmičenje, – objasnio je Kalinić.

Prijave već stižu i organizatori sa zadovoljstvom konstatuju da će da bude jaka konkurencija.

- Naravno, ne očekujemo da će doći Timo Bol i Vladimir Samsonov, jer oni i onako nikad nisu ni igrali u miksu, ali solidna garnitura igrača će da iskoristi to što je samo nekoliko dana kasnije Evropsko prvenstvo u Štutgartu i doći će da odradi završne pripreme.

Subotica je već počela da da diše u ritmu doalzećeg turnira. U centru grada, u predivnom ambijentu atriuma hotela Gelleria postavljeni su takmičarski stolovi na kojima svako ko želi može da igara stoni tenis. Kako se događaj bude približavao tako će se na ključnim pozicijama u gradu instalirati još stolova sa ciljem što bolje promocije takmičenja.
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search