Najava III Međunarodnog i regionalnog sajma privrede

Pet, 21.08.2009 - 10:00 -- nikola.tumbas

Na press konfereniciji, u Plavoj sali gradske kuće, Kornel Bajtaji, član GV zadužen za privredu, najavio je raspored dešavanja na  sajmu. Sajam će otvoriti gradonačelnik Saša Vučinić i Nađ Ferenc, generalni konzul Mađarske u Subotici Š.Sabo Laslo, direktor nadležnog sektora ITD Hungary.

Na dan otvaranja u 13.00 u Gradskoj kući će biti održana EU Mini konferencija u organizaciji lokalne samouprave i Generalnog konzulata Mađarska u Subotici na kojoj će predsedavati Maglai Jene , predsednik Skupštine Grada Subotice. Jedno od zanimljivih predavanja biće o Beloj šengenskoj listi.  Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo će u okviru konferencije govoriti o aktuelnoj krizi i fondovima EU. O  stanju privrede regiona će govoriti Slobodan Vojinović, Predsednik RPK  Subotica...

Međunarodni karakter sajma obezbeđuju  predstavnici firmi iz Mađarske i Hrvatske, a bit će prisutna i delegacija iz Banja Luke  (BIH).

Farkaš Imre , predstavnik kancelarije ITD, vladine organizacije  koja se bavi promocijom mađarskih firmi koje žele da počnu raditi u iniostranstvu, objasnio je da je stavljanjem ovog sajma na rang "I grupe"  sve firme koja se budu predstavile ovde na sajmu  praktično su došle o  trošku mađarske vlade.

g. Kuktin iz V-Landa firme s kojom grad Subotica surađuje drugu godinu na ovom sajmu  dao je spisak  učesnika iz Mađarske. (kasnije u prilogu)

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search