Dva velika stonoteniska takmičenja u Subotici

Pon, 31.08.2009 - 12:30 -- dejan.vukovic

Danas su u press rumu najavaljena dva velika stonoteniska takmičenja koja će se u okviru Dana grada održati u Hali sportova. Reč je o Srbija Openu i Agrobanka Evropskom prvenstvu u mix dublovima. Srbija Open počinje 3 septembra, a 4 septembra Evropsko prvenstvo. Oba takmičenja će se odvijati paralelno a finala su predviđena za 05 i 06 septembar.

Kako je izdvojio Zoran Kalinić, predsednik stonoteniskog saveza Srbije, Subotica je spremna da ugosti najbolje mix dublove Evrope na novom tarafleksu i stolovima koji će biti montirani za ovu priliku. Uspešno su realizovane sve sitnice oko organizacije ovako dva velika takmičenja uz veliku pdršku grada Subotice odnosno gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Na Evropskom prvenstvu Srbiju će predstavljati nekoliko takmičara od kojih je sigurno najveći favorit  Aleksandar Karakašević koji sa litvankom Rutom Paskauskiene brani zlatnu medalju.

Aleksandar Matković, podpredsednik Evropske stonoteniske Unije je rekao da je ta organizacija dala veliku podršku u organizaciji ovih takmičenja. Stefano Bosi, predsednik Evropske stonoteniske Unije je već nekoliko puta boravio u Subotici i uverio se  da je Subotica postala dobar partner za organizovanje stonoteniskih takmičenja.

Po rečima Nemanje Simovića Subotica je ove godina bila domaćin mnogih velikih takmičenja i sva su dobila odlične ocene. Početkom septembra pored stonoteniskih takmičenja Subotica spremno dočekuje i tradicionalni fudbalski turnir "Stevan Ćele Vilotić" kao i veliku nagradu Subotice u biciklizmu. Svim ovim dešavanjima grad polako vraća epitet Subotica grad sporiova.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search