Nerešeno u vojvođanskom derbiju

Sub, 19.09.2009 - 16:00 -- dejan.vukovic

Spartak Zlatibor voda - Hajduk 1:1 (1:0).

U 5 kolu Jelen Super lige na Gradskom stadionu odigran je vojvođanski derbi koji je završio bez pobednika. Subotičani su odlično započeli meč i već u 2 minuti susreta Torbica je sam izbio pred golmana gostiju međutim umesto gola pogodio je golmana Hajduka. Ređale su se šanse za Spartak Zlatibor vodu, dok su se fudbaleri Hajduka jedino bili opasni iz slobodnih udaraca koje je mahom izvodio Kekezović. Nova velika šansa viđena je u 31 minutu kada je Mirić pobegao sa desne strane, lobovao istrčalog  golmana Manolova, ali lopta umesto u mreži završila je na golu Hajduka. Stalni pritisci subotičana urodili su plodom u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je Torbica izveo korner sa leve strane kratkim dodavanjem do Misinija koji se oswlobodio svog čuvara, ubacio loptu idealno pred gol gde je glavom zahvatio Mirić i doveo Spartak Zlatibor u vošstvo od 1:0.

U drugom poluvremenu u 60. minuti susreta sudija Dumnić je pokazao na belu tačku posle starta Bratića nad Davidovim. Radanović je bio siguran u realizaciji penala i izjednačio rezultat na 1:1. Nakon tog gola poremetila se igra subotičana koji su do tada bili puno bolji akter na terenu. Međutim kako se meč bližio kraju tako su se ponovo pojačavali napadi Spartak Zlatibor vode dok su gosti po prikazanoj igri bili zadovoljni podelom bodova. U tom periodu igru je dosta sekao i pomenuti sudija Dumnić i doveo do nervoze mešu igračima sa svojim sudijskim odlukama. na kraju meča ispraćen je zvižducima.

SPARTAK ZLATIBOR VODA: Jovanić, Puškarić, Šarac, Simović, Popović, Bratić, Mirić (od 80. Veselinović ), Torbica, Ubiparip (od 67. Nosković ), Misini, Bošković

HAJDUK: Manojlov, Kozoš (od 35. Panjković), Fejsa 6, Radanović, Trajković, Kiš (od 11. Dukić), Kekezović, Bogić, Đukanović, Živanović (od 50. Maraš), Davidov.

STRELCI: Mirić 45+1. za Spartak Zlatibor vodu, Radanović 60 min iz penala za Hajduk .

STADION: Gradski stadion u Subotici. GLEDALACA: 2.500. SUDIJA: Dumnić Peđa (Novi Sad) Pomoćnici: Tomičić Nikola (Novi Sad), Živković Saša (Novi Sad), Kaurin Srđan (Subotica).

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search