Prva godišnjica škole košarke KK Bajmok

Uto, 20.10.2009 - 20:00 -- dejan.vukovic

Danas je u Bajmoku radno obeležena prva godišnjica rada škole košarke KK Bajmok. U školi košarke vredno trenira 40 mališana, u dva starosne grupe. Školu vodi Vlada Grahovac, a samo funkcionisanje kluba obezbeđeno je uz  veliku pomoć grada Subotice i resora za sport i omladinu koji su obezbedili 200.000 dinara za klub i pored toga  novu opremu za treninge i zvanične utakmice kao i sredstva MZ Bajmok za nabavku lož ulja potrebnog za grejanje sale. Školu na godišnjici postojanja obišli su Nemanja Simović, član gradskog veća zaduđen za sport, omladinu i turizam, kao i predstavnici Sportskog saveza i MZ Bajmok.

Mladi košarkaši Bajmoka ozbiljno su shvatili treninge i dobrim rezultatima vraćaju ukazano poverenje. Već u svojoj prvoj utakmici koja je održana u martu 2009, pred velikim brojem navijača odigrali su nerešeno 59:59 protiv KK Nika, da bi u svom drugom nastupu zabeležili istorijsku prvu pobedu kluba kada su u "Vežbaoni" savladali ekipu Su Koš sa 56:47.

Vlada Grahovac se ovako osvrnuo na proteklih godinu dana: Naša košarkaška škola danas ima oko 40 aktivnih članova, sa kojima po našenm saznanju predstavlja najmasovniji sportski kolektiv mlađih kategorija u Bajmoku. Uspeli smo da se održimo uprkos teškoj materijalnoj situaciji kao i predviđanjima poznavalaca ovdašnjih prilika da u ovom mestu ne postoji dovoljno interesovanje za ovaj sport kao i za sport uopšte. Naravno osim naših velikih napora i odricanja kao i velike energije uložene za upoznavanje bajmočkih dečaka sa po nama najlepšim sportom, veliki doprinos u ostvarenju oživljavanja košarke u ovom mestu ima sekretarijat za sport i omladinu grada Subotice na čelu sa Nemanjom Simovićem koji je svojim zalaganjem veoma doprineo da u situaciji kada se sportski klubovi u seoskim sredinama masovno gase , u Bajmoku zaživi jedan praktično nov klub. To samo dokazuje da ukoliko imate entuzijaste na terenu i kvaitetne sportske radnike na čelu državnih institucija koje su zadužene za sport uspeh odnosno nastanak i opstanak sportskih kolektiva i u manjim siromašnijim sredinama neće i nemože izostati.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search