Večeras koncert hora "Lira"

Kategorija: 

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici, Jevrejska opština i grad Subotica organizovali su gostovanje svetski poznatog mešovitog pevačkog hora "Lira" iz Zagreba koji ove godine obeležava 55 godina od osnivanja. Hor će nastupiti večeras (petak, 23. oktobar) u 18 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.
Specifičnost hora je da ga je osnovala Jevrejska opština u Zagrebu sa ciljem da se sačuvaju od zaborava sve vrste jevrejskih horskih pesama. Kroz razdoblje postojanja "Lira" je gostovala na četiri kontinenta i skoro svim najvećim svetskim metropolama i bila promoter, ne samo jevrejske, već i hrvatske kulturne baštine. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i nagrada, a snimljene su i brojne ploče i CD-i sa njihovim izvođenjem. Horom su dirigovali istaknuti hrvatski dirigenti, a u poslednjih 5 godina dirigent "Lire" je Robert Homen koji se ubraja među najuspešnije dirigente mlađe generacije u Hrvatskoj.
Iako je nastup "Lire" u Subotici besplatan zahvaljujući podršci Ministarstva kulture RH, zbog ograničenog broja mesta u Velikoj većnici, ulaz će biti moguć samo uz karte koje su SVE raspodeljene zainteresovanim građanima. Ostali Subotičani će nastup hora "Lira" iz Zagreba moći da gledaju putem direktnog prenosa na televiziji K23 ili na zvaničnoj Internet stranici grada: www.subotica.rs

Što se tiče medijskih kuća, ulaz je takođe slobodan uz novinarsku legitimaciju. Zbog početka prenosa u 18 časova, molimo Vas da dođete desetak minuta ranije.

KANCELARIJA ZA MEDIJE

Custom Search