Ambasador Makedonije u Subotici

Čet, 29.10.2009 - 13:00 -- nikola.tumbas
Ambasador Makedonije o poseti Subotici
Ambasador Makedonije o poseti Subotici
Slavko Parać o poseti ambasadora Makedonije
Slavko Parać o poseti ambasadora Makedonije
Mickoski o Makedoncima i asimilaciji
Mickoski o Makedoncima i asimilaciji

Pri obilasku mesta u Vojvodini gde se žive Makednoci, Ljubiša Georgievski, ambasador Makedonije u Srbiji, posetio je Udruženje Makedonaca Severno-bačkog okruga "Ilinden" i sa njihovom delegacijom došao u posetu gradskoj samoupravi. Pri tome se susreo sa  potpredsednikom Skupštine grada Slavkom Paraćem i članom g.v. Dr. Đulom Ladockijem, zaduženim za oblast međunarodne i regionalne saradnje.  U kratkom razgovoru došlo se do sazanja da bi bilo možda moguće načiniti kontakt preko subotičkog sajma privrede  tako da se sledeće godine ovde pojave i firme iz Makedonije. Što se turističke saradnje Subotice i nekog od makedonskih gradova Slavko Parać je rekao da bi to najverovatnije bio Ohrid, kao mesto koje je interesantno našim građanima jer već sada dosta njih provodi odmor na obalama Ohridskog jezera.

U kulturnoj razmeni, Parać je dodao, imamo lep primer saradnje dolaskom predstave BEGUNICA (BEGALKA) iz Makedonije ( Naroden Teatar Štip (Makedonija) na festival u Suboticu sredinom novembra: Desiré Central Station 2009 - West (Prvi međunarodni / regionalni pozorišni festival u organizaciji Pozorišta "Kosztolányi Dezsíµ")

Tom prigodom ambasador Ljubiša Georgievski, inače pozorišni i filmski reditelj,  imao je susret i sa direktorom pozorišta "Kosztolányi Dezsíµ" Urban Andrašem.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search