Poskupljuje grejanje i parking

Pet, 30.10.2009 - 10:00 -- nikola.tumbas

Na Gradskom veću je razmatran izveštaj o devetomesečnoj realizaciji gradskog budžeta, koji je potom i upućen Skupštini na usvajanje. Ukupni tekući prihodi i primanja budžeta za prvih devet meseci iznose 2 milijarde 255 miliona dinara, što je 56 odsto u odnosu na planirani obim sredstava i 14 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Na ovakvo ostvarenje budžeta najviše je uticalo smanjenje nenamenskog transfera iz Republike i za 10 odsto slabije ostvarenje poreza na zarade od očekivanog. Ovakvom tendencijom, od poreza na zarade do kraja godine biće prihodovano 200 miliona dinara manje nego što je predvidjeno odlukom o budžetu. Rashodi su ostvareni 57 odsto u odnosu na planirano.
 

Grejanje

Grejanje koje isporučuje "Subotička toplana" od 1. novembra biće skuplje za 8 odsto za sve kategorije potrošača. Sa ovim poskupljenjem danas se saglasilo Gradsko veće, pa će tako stambeni potrošači umesto 62,14 dinara, grejanje obračunato po kvadratnom metru od 1. novembra plaćati 67,11 dinara bez PDV-a. Za obračun po kalorimetru odnosno kilovat-času, stambeni potrošači će umesto 5,1 plaćati 5,5 dinara. Za poslovne potrošače nova cena po instalisanoj snazi iznosiće 9,88, po kalorimetru 12,91, a po tonometru 8,63 dinara.
 

Nove parking zone

Na sednici Gradskog veća usvojeno je Rešenje da usluge Javnog komunalnog preduzeća Parking od 1. novembra poskupe za 8 odsto. Pored toga, uvedena je takozvana bela ili poslovna zona u okolini Gradske kuće, koja će se naplaćivati 35 dinara. Parking iza Otvorenog univerziteta će biti otvoren, odnosno postaje Narandžasta zona i naplaćivaće se 30 dinara, koliko će koštati i korišćenje parkinga kod Mlečne pijace koji takodje postaje otvoren, u okviru Ljubičaste zone u ljubičastoj zoni. Nova cena za crvenu zonu je 24,61 dinar, a za žutu 18,36 dinara. Ukoliko se doplatna karta plati u roku od 48 sati, umesto hiljadu 230 dinara naplaćivaće se 790 dinara. Uvedena je i dnevna karta za crvenu, žutu, plavu i narandžastu zonu koja staje 180 dinara.
 

info: R.Subotica

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search