Nagradno putovanje u Beč

Pon, 25.01.2010 - 18:00 -- daniela.mamuzic
Kolekcija članaka: 

Povodom obeležavanja godine Čarlsa Darvina, FOKUS Fondacija je u okviru Dana Čarlsa Darvina raspisala konkurs za najbolji srednjoškolski esej pod nazivom „Čovek 22. veka: kako će izgledati dalja evolucija Homo Sapiensa?“. Nagrađene učenice Katarina Predolac i Seregély Orsolya i njihove profesorke mr Laura Kovač i Pintér Molnár Edit osvojile su put u Beč (od 20. do 22. januara 2010.) i posetu Darvinove izložbe u okviru Prirodnjačkog muzeja. Prenosimo vam neke od utisaka iz Muzeja kao i sa ulica Beča.

Više na www.fokus-su.rs
 

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

REZULTATI KNJIŽEVNOG KONKURSA "ČOVEK 22. VEKA: KAKO ÆE IZGLEDATI DALJA EVOLUCIJA HOMO SAPIENSA?"

U okviru manifestacije Dani Čarlsa Darvina FOKUS Fondacija je raspisala Konkurs za najbolji srednjoškolski esej pod nazivom "Čovek 22. veka: kako će izgledati dalja evolucija Homo Sapiensa?" Po prispeću radova i zatvaranju Konkursa 8. decembra 2009, komisija u sastavu Zora Æujić, profesorka književnosti i srpskog jezika, Vesna Priboj Potrebić, profesorka mađarskog jezika i književnosti, i dr Gabor Mesaroš, doktor bioloških nauka, donela je odluku koja dva rada odnosno autora je osvojilo nagrade na Konkursu. Imena nagrađenih učenika su: Katarina Predolac, učenica 2.1 razreda Gimnazije "Svetozar Marković" pod mentorstvom profesorke mr Laure Kovač, i Seregély Orsolya, učenica III/5...

detaljnije
Post date: Uto, 22.12.2009 - 15:00

govorio je Žarko Korać u punom amfiteatru Ekonomskog fakluteta i oduševio slušaoce sa mnogo neobičnih detalja iz života ovog naučnika koja se ne mogu naći ni na Wikipediji...

Post date: Uto, 13.10.2009 - 18:00

Večeras je u Gradskom muzeju održano predavanje dr Geze Cekuša (na mađarskom jeziku), "Savremeno tumačenje darvinizma“

Post date: Pon, 12.10.2009 - 18:00

U čitaonici Gradske biblioteke pisac Zoltan Šebek održao je predavanje na temu svoje knjige "Parazitska kultura" (na mađarskom jeziku)

Post date: Ned, 11.10.2009 - 18:00

Pisac Zoran Živković večeras je održao predavanja na zadatu temu gde su dominirala pojašnjenja legendarnog filmskog klasika Odiseje 2001. Mnogi od nas su gledali  taj film i bivali zbunjeni,  naročito u finalu filma, kada je režiser Kjubrik pokušavao da nam filmskom trakom, prenese poruke pisca naučne fantastike Artura Klarka. Večeras je mnogo toga postalo jasnije, ( šta su pisac&režiser hteli da kažu ) jer se čulo od osobe čiji je doktorski rad bio vezan za romane Artura Klarka. Veoma jasnim, zanimljivim, i na momente duhovitim opaskama Živković je držao pažnju posetiocima ove tirbine nepun sat  vremena da bi nakon toga išla projekcija filma u trajanju od 140 minuta.

Još jedna recka ekipi...

detaljnije
Post date: Sub, 10.10.2009 - 18:00
Custom Search