Završen likovni konkurs "Ptica Fenix"

Sub, 27.02.2010 - 20:00 -- dejan.vukovic

Aero klub ,,Ivan Sarić`` zatvorio je likovni konkurs na temu: ,,Ptica Fenix``. Žiri likovnog konkursa preliminarno je odabrao radove koji su prošli prvi eliminacioni krug izbora za najlepši rad na temu ,,Ptica Fenix``. Osnovna zamisao žiria je da najlepši rad na likovnom konkursu bude zaštitni znak tj. Logo za diplome, plakete i sve ostalo u sklopu projekta ,,Fenix``.

Projekat ,,Fenix`` treba da bude prepoznatljiv znak za saradnju aero kluba ,,Ivan Sarić`` sa svim vaspitno-obrazovnim ustanovama u Subotici. Cilj projekta je upoznavanje i obrazovanje subotičke omladine od njihove rane mladosti u vazduhoplovnom smislu. Na likovnom konkursu  učestvovalo je 367 učenika osnovnih škola, KUD-a i likovnih radionica iz Subotice. Radovi su svrstani u tri konkurencije:  1.-4. razreda osnovne škole, 5.-6. razreda osnovne škole i 7.-8. razredi osnovne škole. U sve tri konkurencije izvršen je prvi eliminacioni krug.

Žiri je izrazio veoma veliko zadovoljstvo, jer se po radovima može videti da su deca odgovorila na temu u potpunosti. Pohvalu za takav uspeh leži sigurno i u zalaganju prosvetno obrazovnih radnika škola koji su svojim zalaganjem dočarali i objasnili deci simboliku ,,Ptice Fenix`` i njen istorijski put do današnjih dana. Radova ima veoma interesantnih, od tehnički preciznih i pedantnih do radova koji oslikavaju: realizam, futurizam, impresionizam, ali pre svega dečiju maštu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search