Koncert Grufti Groove benda

Sre, 31.03.2010 - 22:00 -- nikola.tumbas

Završni događaj književnog festivala festivala bio je konert grupe Grufti Goove u Staroj piceriji.

Grufti Groove Band, koji svoju muziku žanrovski definiše kao fjužn, neobične harmonije postiže spajanjem instrumenata koji sviraju klasične melodije (fagot i klarinet) sa istočnjačkim ritmovima (tarabuke, đembe), oslanjajući se pritom na dinamičnu bazu kontrabasa.
Članovi benda su: Alfred Astaloš (klarinet), Mihalj Sič (fagot), Viktor Križak (kontrabas) i Lehel Njerš (udaraljke).

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Rođen je 1965. godine u Puli, književnik, prevodilac, urednik i publicista iz Beograda. Svoj prvi roman "U potpalublju" (koji je ujedno i prvi deo tetralogije Cloaca Maxima) objavio je 1994. godine. Za ovaj roman dobio je NIN-ovu nagradu. Roman "Anđela" - drugi deo ciklusa Cloaca Maxima, objavio je 1997. godine, a 2000. godine izlazi njegova treća knjiga "Meksiko - ratni dnevnik". Godine 2004. objavljuje ilustrovani roman "Išmail" koji nastaje u saradnji sa strip crtačem Aleksandrom Zografom. Izbor eseja "Jugolaboratorija" objavljuje 2009. godine. Knjige Vladimira Arsenijevića prevedene su do sada na dvadesetak svetskih jezika. Takođe se bavi prevođenjem s engleskog jezika. Živi i radi u Beogradu kao urednik beogradskog ogranka zagrebačke izdavačke kuće VBZ.

"U palanački...

detaljnije
Post date: Sre, 31.03.2010 - 20:00

moderator: Jasmina Vrbalov

Rođen je u Skoplju 1975. godine, diplomirao je na Odseku za komparativnu književnost na Filološkom fakultetu u Skoplju, dok je na Praškom univerzitetu završio češki jezik i književnost. Magistrirao je rodne studije na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti. Autor je romana "Planeta neiskustvo" i "Razgovori sa Spinozom". Za esej "Incest u "Buci i besu" Vilijama Foknera i "Čovek bez karaktera" Roberta Muzila" dobitnik je nagrade "Blaže Koneski", te nagrade "Utrinski vesnik - roman godine u Makedoniji" za "Razgovori sa Spinozom". Knjiga "Razgovori sa Spinozom" pojavljuje se kao prva u projektu "Sto slovenskih romana" koji je pokrenula međunarodna fondacija "Forum slovenskih kultura". Za dramu "Koraci preko granice" dobio je nagradu austrijskog i...

detaljnije
Post date: Sre, 31.03.2010 - 18:30

Rođena je 1971. godine u Osijeku, diplomirala je francuski jezik. Objavila je roman "Unterstadt" 2009. godine, te roman "Šamšiel", zbirke priča "Kao pas" i "Mjesečari", eseje "I past će sve maske", te zbirke poezije "Hiperbole", "Uznesenja", "Utvare" i "Sofija plaštevima mete samoću". Prevodi s francuskog i engleskog jezika. Prevela je knjige Ameli Notomb, Rolana Barta, Rejmonda Karvera, Peta Barkera, Nurudina Faraha, Alis Sebold, Musa Nabatija, Lik Besona i Pola Ostera. Živi i radi u Osijeku.

"Svoje uloge igramo ili propadamo!"
Ivana Šojat-Kuči
(Intervju za Glas Slavonije, 24. decembar 2009)

Post date: Sre, 31.03.2010 - 17:00

Stara Picerija: Promocija i strip izložba radova iz novog broja časopisa Symposion, sa temom "Olupina".

Post date: Uto, 30.03.2010 - 21:30

moderator: Ala Tatarenko

Rođen je u Lavovu, Ukrajina, 1984. godine. Smatra se kultnim ukrajinskim piscem post-sovjetske ere. Svoj prvi roman "Kult" objavio je kada je imao svega 16 godina. Pisao je i knjige za mlađu decu, veliki broj eseja i romane "Obožavanje guštera", "ARCHE", "Cilj!" i "Malo tame". Mediji su ga proglasili ukrajinskim Stivenom Kingom, a svaka od Derešovih novih knjiga pobuđuje veliko interesovanje, kako kod fanova tako i kod medija. Nekoliko istaknutih ukrajinskih izdavačkih kuća kupilo je licence za štampanje njegove knjige, a četiri od njegovih romana su objavljeni i kao audio knjige. Derešova dela prevedena su na više jezika i štampana u Poljskoj, Nemačkoj, Francuskoj i Italiji.

"Bežaćemo. Celog života. Od mudrosti gomile i saveta rođaka. Nosićemo...

detaljnije
Post date: Uto, 30.03.2010 - 20:10
Custom Search