Program zapošljavanja mladih

Čet, 01.04.2010 - 13:04 -- urednik

U subotičkoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje juče su predstavnici pet preduzeća u okviru programa "Promocija zapošljavanja mladih" potpisali ugovore po kojima će biti zaposleno 32 lica sa evidencije tržišta rada od 15 do 30 godina bez radnog iskustva. Cilj programa je da se nezaposlenima pomogne u obučavanju za određena radna mesta, a realizuje se u saradnji sa Međunarodnom kancelarijom rada.

Zlatko Panić, direktor Filijale NSZ, kaže da se program finansira iz Fonda zapošljavanja mladih koji je osnovala Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Italije.
- Početkom godine došlo je do izmene i omogućeno je da se programu priključe i nezaposlene žene od 30 do 45 godina i osobe sa invaliditetom. Osim mladih i osoba sa invaliditetom koji će se zaposliti u preduzećima "Masterplast", "Anuš", "Čikoš", "Daraboš" i "Patent co." šest lica sa evidencije NSZ dobilo je odobrenje za početak registrovanja delatnosti i pokretanje sopstvenog biznisa - kaže Zlatko Panić.
Pomoćnica pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Nada Burmazović i direktor pokrajinske NSZ Vladimir Srdić pozdravili su odluku subotičkih poslodavaca da kroz program zapošljavanja mladih i invalida obezbede radnu snagu.

- Najčešće lica sa naših evidencija ne odgovaraju potrebama preduzeća zbog čega je program obuke i zapošljavanja mladih pokušaj da omogućimo poslodavcima da na što lakši način dođu do adekvatnog kadra. Ako neko ima problem da pronađe radnika za određeni profil rado ćemo mu pomoći u tome i izfinansiraćemo obuku - kaže Vladimir Srdić.

Autor teksta: 
Custom Search