Najava radne akcije "Očistimo Suboticu"

Pon, 24.05.2010 - 11:00 -- nikola.tumbas

Na današnjoj press konferenciji mr Suzana Dulić, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine i komunalnu delatnost, najavila je veliku radnu akcija grada Subotice u okviru akcije "Očistimo Srbiju" koja će se  organizovati  5.juna  na Svetski dan zaštite životne sredine. Za ovu prliku ministarstvo je obezbedilo 2000 pari rukavica i 10000 kesa za otpatke.Trenutno komunalni inspektori obilaze potencijalne lokacije koje će biti čišćenje od kojih je dosta i na Paliću, naročito na obali jezera. Krajem nedelje će mesne zajednice biti obaveštene koje će pozicije konkretno biti čišćenje. U toku je i prijavljivanje dobrovoljaca koji žele da učestvuju u ovoj akciji, koja se populariše ovih dana sa spotom koji promovišu nekoliko naših "poznatih" Subotičana.

Vladimir Dragin, direktor JKP "Čistoća i zelenilo" je rekao da je za tu subotu u "firmi" proglašen radni dan i da će svi kapaciteti biti angažovan da bi se ova akcije završila kako treba. ( Ranije se dešavalo da MZ-i organizuju akcije čišnjenja a da pri tome o smeću koje su tom prilikom prikupili ne obaveste radnike čistoće da se to odnese)

Slobodan Čamprag, član GV za obrazovanje, je obavestio novinare da je dopisom Ministarstva prosvete dirketorima osnovnih škola naloženo da se pridruže ovoj akciji u uklanjanju pet ambalaže i papira. Škole koje budu najuspešnije u ovoj akciji bit će nagrađene sa sa sportskom opremom koju će obezbediti Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search