Formiran Volonterski kulturni klub

Uto, 06.07.2010 - 09:31 -- daniela.mamuzic
Kolekcija članaka: 

Po uzoru na evropske kulturne centre, Subotica je nedavno dobila svoj prvi Volonterski kulturni klub. Na prvi radni sastanak 30. juna došlo je preko dvadeset mladih ljudi iz Subotice, a u volontersku bazu je do sada upisano preko 30 sugrađana. Sastanak su vodili Oskar Konja i Ana Patarčić, koordinatori projekta, a na sastanku je bilo reči o narednim koracima u celom projektu. Određeni broj volontera je već izrazio želju da je spreman za kulturnu saradnju sa institucijama kulture počev od 15. jula, dok će drugi deo volontera volontersku praksu započeti 1. septembra. Svi volonteri uskoro će dobiti volontersku knjižicu koja će služiti za dokumentovanje svih aktivnosti, a koja može poslužiti kao uvid u prethodnu radnu i kulturnu praksu budućim poslodavcima.

Projekat organizuje FOKUS Fondacija iz Subotice.

Više informacija na: www.fokus-su.rs

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

U petak, 22. oktobra, na Trgu Slobode, od 11 do 15 časova, održala se KULTURAMA - promocija Volonterskog kultur kluba i 22 gradske ustanove kulture. Po završetku KULTURAME, od prijavljenih 109 učesnika koji su tačno odgovorili na pitanja u nagradnoj igri, dodeljene su tri nagrade:

Prvu nagradu  GRADSKI BICIKL, poklon firme EUROMOON osvojila je Larisa Ivanković.

Drugu nagradu,  LARUSOVA „NOVA ISTORIJA UMETNOSTI, poklon knjižare PLATO BOOKS osvojio je Nemanja Josić.

Treću nagradu, DIZAJN 20. VEKA“ U IZDANJU TAŠENA, poklon knjižare PLATO BOOKS osvojila je Jelena Simić

 

Na KULTURAMI su se predstavili...

detaljnije
Post date: Pet, 22.10.2010 - 13:45
Post date: Pet, 22.10.2010 - 13:45

KULTURAMA je promocija Volonterskog kultur kluba FOKUS Fondacije koji je počeo sa radom u julu 2010. godine i broji oko trideset aktivnih članova, koji vredno volontiraju u institucijama kulture grada Subotice. Na ovom skupu predstaviće se sve gradske kulturne ustanove uključene u projekat Volonterski kultur klub, a čiji predstavnici i volonteri će putem štandova i u živoj interakciji sa publikom predstaviti volonterske i sve ostale programe koju nude u svojim ustanovama.

Promocija je zakazana za petak, 22. oktobar, na Trgu Slobode, i trajaće od 11 do 15 časova.

Na konferenciji za novinare povodom ovog događaja govorili su Branislav mr Filipović, direktor FOKUS Fondacije, Milica Jovančević, članica...

detaljnije
Post date: Uto, 19.10.2010 - 15:08
Custom Search