Biznis inkubator

Pet, 27.08.2010 - 15:00 -- nikola.tumbas
Zedi Ildiko o inkubatoru
Zedi Ildiko o inkubatoru

Poslovni Inkubator Subotica je i ove godine izlagač na 4. međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici. Na štandu Inkubatora predstavlja se 11 stanara od kojih su neki po prvi puta prisustvovali ovakvoj privrednoj manifestaciji kao izlagači. Učešće na sajmu predstavlja značajnu mogućnost sklapanja novih poslovnih kontakta i poslova, posebno za one koji su početnici u biznisu što je slučaj sa stanarima Inkubatora.

U okviru zvaničnog programa Sajma u Press centru 27.08.2010. (drugog dana Sajma) održana je prezentacija pod nazivom "Inkubatori u regionalnom razvoju" koju je izložila direktor Poslovnog Inkubatora Subotica, Ildiko Zedi. Nakon toga održana je prezentacija gospodina Mihalja Sečeija o ulozi inkubatora i klastera u regionalnom razvoju.

info; Koraljaka Obradović

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

OBAVEŠTENJE JAVNOSTI O NASTUPU JKP "VODOVOD i KANALIZACIJA" SUBOTICA MEĐUNARODNOM REGIONALNOM SAJMU PRIVREDE
"SUBOTICA 2010"
JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica je u petak, 27. avgusta 2010. godine, zajednički sa Kompanijom "Vodovod" Segedin nastupio na zajedničkom štandu i Prezentaciji na temu 2VODA NE POZNAJE GRANICE!"

DVE ZNAČAJNE SPECIFIČNOSTI SUBOTIČKOG "VODOVODA"
• Subotički "Vodovod" raspolaže sa KOMPLETNOM tehnološkom trakom, kao jedan od retkih u Srbiji, ali i u Jugoistočnoj Evropi. Ono što drugi nemaju, a mi imamo u odnosu na klasične Vodovode su:
- Podzemni resurs sirove vode sa dubina od 180 i više metara je MEĐUNARODNOG REGIONALNOG KARAKTERA. Ovaj resurs pored značajnog dela Vodovoda Severne Bačke i Vojvodine, istovremeno koriste i Vodovodi...

detaljnije
Post date: Sub, 28.08.2010 - 15:00

Na današnjem susretu sa predstavnicima hrvatske vlade, hrvatskih ministarstava, Hrvatske gospodarske komore i županijskih komora u prostorijama RPK Subotica prezentovane su privredne i agrarne mogućnosti ovog regiona u cilju uspostavljanja trgovačkih veza sa potencijalnim kupcima roba sa ovog područja.

Post date: Pet, 27.08.2010 - 10:00

Na konferenciji je bio predstavljen projekat "Cross-Border Foreign Direct Investment Promotion in Csongrád and Bács-Kiskun Counties and Vojvodina".
O projektu su govorili dr Žolt Bečei (dr Becsey Zsolt), državni sekretar Ministarstva privrede Republike Mađarske, Ištvan Pastor, pokrajinski sekretar za privredu, Mariana Denene Tot (Dénéné Tóth Marianna), generalni direktor ITD Hungary, Eržebet Doboš (Dobos Erzsébet), ITD Hungary i Branislav Bugarski direktor VIP Fonda (Vojvodina Investment Promotion).

Dr. Becsey Zsolt: Még az ősszel összeül a szerb-magyar vegyesbizottság

Az IPA Határon Ćtnyúló Együttműködési Program keretében nyert pályázatával az ITD Hungary Zrt. Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség és az újvidéki székhelyű VIP (...

detaljnije
Post date: Čet, 26.08.2010 - 13:30

U Velikoj većnici Gradske kuće dana 26.08.2010. održana je konferencija agrarnog i ruralnog razvoja koju je organizovala Udruženje Seljaka Opštine Subotica.

Kiss Ćrpád, predsednik Udruženja Seljaka Opštine Subotica i zamenik gradonačelnika Pero Horvacki otvorili su skup i predali reč državnom sekretaru Ministarstva ekonomije Republike Mađarske.

Pozdravljajući skup, Dr. Becsey Zsolt državni sekretar Ministarstva ekonomije Republike Mađarske je istakao da ovakve stručne, međugranične konferenceije će u buduće biti osnove međugraniče privredne saradnje, da agrarni i ruralni razvoj ima presuđujuću ulogu u formiranju životne sredine i privredne snage regiona.

Za poboljšanje profitabilnosti agrarnih gazdinstava dir. Snežana Repac je predstavila razvojni program...

detaljnije
Post date: Čet, 26.08.2010 - 13:00

Po otvaranju sajma u press room-u u Gradskoj kući održana je konferencija za štampu s temom ekonomska saradnja između Republike Mađarske i Srbije, kao i informacije u vezi učešća na 4. međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici.
Učesnici pressa su bili dr Žolt Bečei (dr Zsolt Becsey), državni sekretar Ministarstva ekonomije Republike Mađarske, Ištvan Pastor, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i Saša Vučinić, gradonačelnik Grada Subotice.

A vásár kapcsán tartott sajtótájékoztatón dr. Becsey Zsolt, Magyarország Nemzetgazdasági Minisztériumának külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, egy kicsit Vajdaság államtitkárának is érzi magát, hozzátette, olyan módszereket támogatnak, amelyek eredményeket is hoznak.

- Tárt karokkal várjuk a szerbiai...

detaljnije
Post date: Čet, 26.08.2010 - 12:30
Custom Search