Subotica u projektu ambasadorski timovi

Uto, 05.07.2011 - 18:30 -- dejan.vukovic

Grad Subotica i još četiri lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem su danas u saradnji za Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj dobile "ambasadorske timove" koji će raditi na unapređenju poslovne klime i privlačenju investicija.

U timovima će biti po jedan ambasador ili predstavnik ambasada zemalja Evropske unije i Izraela, jedan uspešan privrednik i predstavnik lokalne samouprave. Svečano proglašenje ambasadorskih timova upriličeno je na Belom dvoru u Beogradu.

- Na ovaj način promocija Subotice, zvanično setrifikovanog grada sa povoljnim poslovnim okruženjem od strane Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, podignuta je na znatno viši nivo, - ocenio je gradonačelnik Saša Vučinić.

Subotički ambasadorski tim koji će raditi na unapređenju poslovne klime i privlačenju investicija čine pored gradonačelnika Saše Vučinića, i ambasador Izraela u Srbiji i izvršni direktor kompanije Tigar, Jelena Petković.

Svi članovi ambasadorskih timova potpisali su deklaraciju kojom će podržati inicijativu NALED-a sa ciljem sistemske promocije investicionih i privrednih potencijala Srbije. Kako se navodi u tekstu deklaracije, potpisnici su saglasni da će u periodu od godinu dana preduzimati aktivnosti sa ciljem jačanja kapaciteta certifikovanih opština za promociju investicija i izvoza.

Članovi "ambasadorskih timova" drugih gradova su ambasadori Portugalije, Španije, Slovenije i Slovačke, direktori u kompanijama Vip mobajl, Bol pekidžing, Aseko i Hipo Alpe-Adrija banci, kao i gradonačelnici Pirota, Bujanovca, Vranja i Leskovca.

Projekat su pokrenuli Ministarstvo spoljnih poslova, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj i princ Aleksandar Karađorđević.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search