Koncert modernog ansambla za orgulje, timpane i hor by Bojana

Ned, 28.08.2011 - 19:00 -- bojana.juric
Kolekcija članaka: 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

U Modernoj galeriji "Likovni susret" predstavljena je 3. septembra knjiga "Autobiografija sa Belom Kondorom" Bele Durancija.

O publikaciji su pored autora govorili: likovni kritičar Sava Stepanov, pomoćnica gradonačelnika zadužena za razvoj kulturno-prosvetne delatnosti Ljubica Kiselički, direktorka Likovnog susreta Olga Šram, te kustos institucije i urednik knjige Nela Tonković.

Kao što se i moglo očekivati, naročite simpatije mnogobrojne publike osvojio je autor sa pričom o svom imenjaku, nesumnjivo jedinstvenoj figuri "umetničke scene u Mađarskoj" kako urednica reče, o kojem je mnoge detalje ovekovečio u ovim ili drugim dnevničkim zapisima. Beleške ovakvog tipa smatra on...

detaljnije
Post date: Sub, 03.09.2011 - 19:00

"Park" na Prozivki svakim danom postaje sve posećeniji kako od strane žitelja ovog dela grada tako i drugih, čak i Palićana, koji dolaze ovde na šetnju tokom popodneva ili večeri. Gabrić ćuprija je naravno centar okupljanja a večeras je oko nje bio organizovan i festival domaće hrane "Ukusi tradicije". Šatre, štandovi sa brzom hranom i poslasticama, bina sa tamburašima učinili su da provod bude odličan.

Post date: Pet, 02.09.2011 - 20:30

U Velikoj vijećnici Gradske kuće, predstavljena je knjiga ovogodišnjeg dobitnika gradske nagrade «Pro urbe» Tomislava Žigmanova «Osvajanje slobode - Hrvati u Vojvodini deset godina nakon listopadskoga prevrata 2000.». O knjizi, koja je izašla u nakladi Hrvatskog akademskog društva, govorili su izvanredni profesor Pravnog fakulteta u Osijeku dr. Josip Vrbošić, politolog Pavel Domonji, predsjednik HAD-a dr. Slaven Bačić i autor Tomislav Žigmanov.

Na 150 stranica, sadržaj ove znanstvene studije o aktualnom društvenom položaju Hrvata u Vojvodini strukturiran je na sljedeći način: nakon iznošenja osnovnih činjenica o Hrvatima u Vojvodini, slijedi dio o njihovu udjelu u slomu režima Slobodana Miloševića, uz naznaku o ostvarenim...

detaljnije
Post date: Pet, 02.09.2011 - 19:30

Gotovo da nema arhiva koji nije imao izložbu sa sličnom tematikom. Tako je i naš arhiv koji čuva bogat kartografski materijal, ponajviše u posebnoj Zbirci (F:003. Kartografska zbirka 1556 - ) ali i u drugim fondovima i zbirkama, odlučio da javnosti prikaže izložbu zasnovanu upravo na toj vrsti građe. Sama Zbirka sada ima 740 komada karata i mapa, pisanih latinskim, mađarskim, nemačkim i srpskim jezikom, podeljena je u tri segmenta, obuhvata i rukopisne karte iz perioda 1770.-1952., kao njen najvredniji deo.

Po najčešće korišćenim definicijama karta je smanjena, matematički konstruisana i uopštena slika Zemljine površine u ravni ili njenih pojedinih delova, koja na poseban grafički način prikazuje raspored, stanja i međusobne odnose raznih objekata i prirodnih i društvenih pojava...

detaljnije
Post date: Pet, 02.09.2011 - 19:00
Post date: Čet, 01.09.2011 - 23:00
Custom Search