Bačka remizirala sa AFK-om

Pon, 26.09.2011 - 15:20 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 - AFK Ada 2:2 (1:1).

Izgleda da subotičkim fudbalskim klubovima ne odgovara igranje na domaćim terenima. Bačka 1901 je u 6. kolu Vojvođanske lige ugostila ekipu AFK iz Ade i odelila sa njima bodove iako su imali prednost od 2:1 do 86. minute susreta. Loše je počeo meč za najstariji klub u Srbiji pošto je Nađpal Tibor iskoristio nesmotrenost odbrane i u 7 minuti doneo prednost AFK-u od 1:0. Uspeli su crveno-beli da ubrzaju igru i izjednače do poluvremena golom Ilovca.

U drugom poluvremenu Bačka je stvarala šanse i bila bolji rival. u 64. minutu susreta Sovilj je uspeo da pobegne odbrani, izbio je sam pred gol Erega i rutinski doveo svoj tim u vođstvo od 2:1. Posle datog gola i vodstva, verovatno zadovoljni trenutnim rezultatom, domaći su usporili ritam svoje igre. Gosti iz Ade su preuzlei igru na sredini terena, međutim nisu stvorili neke izgledne prilike sve do 86. minuta kada uspevaju da postignu gol i izjednače rezultat na 2:2.

Osvojenim bodom, tj propuštenom prilikom da zabeleže novi trijumf fudbaleri Bačke su spali na drugo mesto na tabeli, pošto je Jedinstvo iz Novog Bečeja pobedio na svom terenu Bajmočki Radnički sa 3:2. Prvo mesto na tabeli zauzima Jedinstvo sa 15 bodova, dok je FK Bačka druga sa 14 osvojenih bodova u dosadašnjem prvenstvu, pošto su zabeležili 4 pobede i dva nerešena rezultata (oba na svom terenu).

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search