Gradi se česma u parku na Prozivci

Pon, 26.09.2011 - 14:48 -- bojana.juric

U parku na Prozovci, pored sportskih terena, danas je počela izgradnja česme. Projektnu dokumentaciju izradilo je Preduzeće za projektovanje, inženjering i nadzor "Support", iz Subotice, investitor je Direkcija za izgradnju grada, a česmu će, u okviru praktične nastave, napraviti učenici subotičke Politehničke škole, uz nadzor stručnjaka.

Direktor Politehničke škole Iso Planić rekao je da temelje za česmu prave učenici te škole, smer monteri suve gradnje, i najavio da će radovi na izgradnji česme, najverovatnije, biti okončani do kraja oktobra.

- Izgradnja česme sa vodom za piće, neophodne svima onima koji nameravaju da se rekreiraju na sportskim terenima u parku na Prozivci, zavisi od vremenskih prilika, ali i naših mogućnosti. Verujem, ipak, da će ova funkcionalna česma biti izgrađena do kraja oktobra, - kazao je Iso Planić.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić smatra da je saradnja sa Politehničkom školom izuzetno dobra i da je ideja da se kroz razne akcije, poput učešća u obnovi Opšte bolnice i akciji "Mladi protiv grafitera", učenicima te škole pruži prilika da steknu i praktična znanja iz oblasti koja su u okviru njihovih budućih zanimanja.

- Park Prozivka je je deo grada u punoj ekspanziji i mi pokušavamo da deo projekata koje ovde realizujemo radimo putem donacije. Tako je rađena i Gabrić ćuprija i to je dobra praksa da ulaganje u ovaj park, i koje imamo, i koje nam tek predstoji, ne bude nauštrb nekih drugih mesnih zajednica. Jedna od aktivnosti koja nam predstoji tokom jeseni, kada temeljno obradimo akciju vezanu za uređenje parkova, jeste da ovo brdo ovde pretvorimo u sankalište i tako mu damo smisao, - naglasio je Saša Vučinić. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search