TripLet Medijale vodi vas u...

Pet, 21.10.2011 - 17:00 -- darko.kovacevic

U galeriji-foajeu bioskopa Otvorenog univerziteta u petak, 21. oktobra 2011. godine otvorena je izložba TripLet umetničke radionice Medijala.

Triplet je sastavljen od fotografija, skulptura i slika, fotografije je uslikao Edvard Molnar, skulpture izradio Arpad Slančik, a slike naslikao Goran Vuletić. Da zadovoljimo novinarsku formu, rećićemo još da je izložbu otvorila Nela Tonković.

A sada o fotografijama, skulpturama i slikama, ako uopšte ima smisla narativno opisivati ono što treba pre svega videti, a treba videti zato što se radi o artu nesvakidašnjeg formata i izvansvakodnevne estetike:

Triplet lako komunicira sa publikom na svim jezicima, pa i onim jezicima koji još nisu ni priznati kao jezici, a njegov sadržaj, tema, mesto radnje i ideja nalaze se negde na polovini razdaljine između posmatrača i dela. Tako će se priča menjati u zavisnosti od distance koju zauzmete prema eksponatima. Treba još reći da je Triplet postavka koja, pored ostvarenja individualnih veza sa gledaocima, uspeva da komunicira i sa prostorom u koji je postavljena, svakako i sa gradom u kom su fotografije, skulpture i slike nastale, a siguran sam da će nastaviti komunikaciju i sa drugim gradovima, kako u zemlji, tako i na nebu.

Izložba se na ovoj lokaciji može videti do srede, pretpostavljam, a ja joj želim da se potom pojavi na još mnogo mesta, na najneočekivanijim lokacijama, u selima, gradovima, livadama, šumama i, naravno, gradilištima.

(fotografije: Viktorija Šimon Vuletić i, ponegde, gorepotpisani)

::

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search