Pomoć gradske samouprave porodici Bujić

Čet, 08.12.2011 - 13:15 -- nikola.tumbas
Slavko Parać o pomoći porodici Bujić
Slavko Parać o pomoći porodici Bujić

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Atila Čengeri i predsednik Skupštine grada Slavko Parać posetili su Nikolu Bujića (19) i njegovog oca Nenada koji je bolestan. Nikolu je napustila majka kada je imao dve godine, nedavno mu je i baka umrla i on i njegov tata žive od invalidske penzije koja je 4.700 dinara.

Međutim, Nikola je hrabar i nasmejan mladić, pun optimizma, željan znanja, brižan prema ocu.

- Grad je u skladu sa svojim ingerencijama pomogao samo delom, dok u onome što nismo mogli direktno da uradimo našli smo firme koje su to učinile. Do sada je obezbeđena stipendija za Nikolu, internet priključak i korišćenje interneta na godinu dana besplatno, ako i besplatne karte za autobuse "Subotica - transa". "Fidelinka mlin" je kupio Nikoli računarski sto i štampač, a građevinska firma SMB upravo renovira krov porodične kuće Bujića, a na proleće će urediti i unutrašnjost - rekao je Slavko Parać.

Dr Atila Čengeri se upoznao ukratko sa zdravstvenim stanjem Nikolinog oca. On je rekao da će pokrajinski sekretarijat i on lično učiniti sve, nakon što pregleda medicinsku dokumentaciju, kako bi se pomoglo Nenadu Bujiću.

Autor teksta: 
Custom Search