Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Preminuo Dragan Miranović

Uto, 20.03.2012 - 12:00 -- dejan.vukovic

IN MEMORIAM DRAGAN MIRANOVIĆ - MIRKE

Dana 19. marta u dalekom Ekvadoru, iznenada, dok je išao na posao, u pedesetšestoj godini života prestalo je da kuca srce velikog fudbalskog virtuoza Dragana Miranovića. Mirke je rođen 18.05.1956 godine u Feketiću. U svom rodnom gradu započeo je prve fudbalske korake, da bi potom svoje umeće iskazivao u novosadskoj Vojvodini i subotičkom Spartaku gde je pored kapitenske trake zaslužio i epitet jednog od najboljih fudbalera u istoriji plavih golubova. Za subotički Spartak, Miranović je odigrao oko 200 prvenstvenih utakmica i postigao 43 gola.

Pri kraju svoje igračke karijere zaigrao je za austrijski Spital i potom karijeru fudbalera okončao u Valdezu na Ekvadoru. U međuvremenu pohađao je mašinski fakultet u Novom Sadu i ekonomski u Subotici. Na fakultetu fizičke kulture u Novom sadu stekao je zvanje Viši fudbalski trener. Govorio je tri strana jezika Španski, Engleski i Nemački. Kao trener uspešno je vodio nekoliko klubova u Ekvadoru, Peruu, Boliviji i Kolumbiji. Uspešan je bio i kao selektor mlađih kategorija od 17-23 godine u Ekvadoru. Na prostorima južne Amerike je radio pune 22 godine. U Evropi je jedino radio u "svom" Spartaku svega pola godine. Kao igraču i kasnije treneru jasna fudbalska filozofija mu je bila "dati gol više od protivnika". Smrt je Mirketa zatekla na funkciji tehničkog direktora Olmeda, kluba u kojem je i najduže radio.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: