Bazar zdravlja: MZ Tavankut

Pet, 30.03.2012 - 13:00 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

U organizaciji Opšte Bolnice Subotica, Doma zdravlja Subotica i uz podršku Grada Subotica, u petak 30.03.2012. godine održana je manifestacija Bazar zdravlja u Tavankutu. Oko stotinak građana ovog prigradskog naselja, besplatno i bez zdravstvene knjižice mogli su da obave preventivne preglede i to: utvđivanje nivoa šećera u krvi, merenje krvnog pritiska, EKG pregled i pregled dojke kod žena. Pored toga zdravstveni radnici su savetovali posetioce Bazara zdravlja iz raznih oblasti zdravstvene zaštite, sticanja zdravih navika i U organizaciji Opšte Bolnice Subotica, Doma zdravlja Subotica i uz podršku Grada Subotica, u petak 30.03.2012. godine održana je manifestacija Bazar zdravlja u Tavankutu. Oko stotinak građana ovog prigradskog naselja, besplatno i bez zdravstvene knjižice mogli su da obave preventivne preglede i to: utvđivanje nivoa šećera u krvi, merenje krvnog pritiska, EKG pregled i pregled dojke kod žena. Pored toga zdravstveni radnici su savetovali posetioce Bazara zdravlja iz raznih oblasti zdravstvene zaštite, sticanja zdravih navika i principa zdrave ishrane.

Većina stanovništva prigradskih naselja nema naviku da odlazi na preventivne preglede ili ne može da izdvoji vreme, zato zdravstveni radnici dolaze u njihovu mesnu zajednicu. Posetioci bazara su bili zadovoljni, jer su usluge bile besplatne, brze i kvalitetne.

Olivera Radnić
Organizacioni Odbor Bazara zdravljaprincipa zdrave ishrane.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Bazar zdravlja na Trgu.

Post date: Sub, 05.05.2012 - 09:00

U Gerontološkom klubu u Bajmoku u petak 06.04.2012. godine održana je manifestacija Bazar zdravlja u organizaciji Opšte Bolnice Subotica,Doma zdravlja Subotica i uz podršku Grada Subotica.

Građani Bajmoka su mogli besplatno, bez zdravstvene knjižice i zakazivanja da izmere krvni pritisak, izmere nivo šećera u krvi, EKG pregled, pregled dojke kod žena. Pored toga, građani su mogli da pitaju sve što ih je interesovalo u vezi zdravstvenih problema i o zdravlju uopšte.

Većina stanovništva prigradskih naselja nema naviku da odlazi na preventivne preglede ili ne može da izdvoji vreme, zato zdravstveni radnici dolaze u njihovu mesnu zajednicu. Bazar je posetilo preko 100 građana. Najveće interesovanje je bilo na pregledu dojke kod žena.

info: Olivera Radnić -...

detaljnije
Post date: Pet, 06.04.2012 - 13:00

Dana 01.04.2012. godine održana je manifestacija Bazar zdravlja u MZ Radanovac u organizaciji Opšte Bolnice Subotica, Doma Zdravlja Subotica i uz podršku Grada Subotica.

Građani su mogli besplatno, bez zdravstvene knjižice i zakazivanja da izmere krvni pritisak, izmere nivo šećera u krvi, EKG pregled, pregled dojke kod žena i da dobiju savete za dalje preglede i lečenje.

Dr Atila Čengeri, Pokrajinski Sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i dr Zoran Sigmund vršili su preglede dojki kod žena.

Pregledano je 100 građana. Ovakve akcije su veoma značajne i korisne za građane pre svega što promovišu prevenciju.

Olivera Radnić
Organizacioni odbor Bazara zdravlja
 

Post date: Ned, 01.04.2012 - 13:00
Dana 31.03.2012. godine u nedelju u period od 9h do 13h održana je manifestacija Bazar zdravlja u MZ Željezničko naselje u organizaciji Opšte Bolnice Subotica, Doma Zdravlja Subotica i uz podršku Grada Subotica.
Građani su mogli besplatno, bez zdravstvene knjižice i zakazivanja da izmere krvni pritisak, izmere nivo šećera u krvi, EKG pregled, pregled dojke kod žena i da dobiju savete za dalje preglede i lečenje. 
... detaljnije
Post date: Sub, 31.03.2012 - 13:00

Dana 25.03.2012. godine u nedelju u period od 9h do 13h održana je manifestacija Bazar zdravlja u MZ Novi grad u organizaciji Opšte Bolnice Subotica, Doma Zdravlja Subotica i uz podršku Grada Subotica.

Građani su mogli besplatno, bez zdravstvene knjižice i zakazivanja da izmere krvni pritisak, izmere nivo šećera u krvi, EKG pregled, pregled dojke kod žena i da dobiju savete za dalje preglede i lečenje.
Dr Atila Čengeri, Pokrajinski Sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju vršio je pregled dojki kod žena.

Pregledano je oko 155 građana. Ovakve akcije su veoma značajne i korisne za građane pre svega što promovišu prevenciju.

photo&info:Olivera Radnić - Organizacioni odbor Bazara zdravlja
 

Post date: Ned, 25.03.2012 - 13:00
Custom Search