Odbojkaši Spartaka novi superligaši

Pet, 30.03.2012 - 21:00 -- dejan.vukovic

Spartak - Smederevo 3:0 (25:15, 25:14, 25:14)

Odbojkaši Spartaka kolo pre kraja postali su novi prvaci Prve lige i izborili plasman u Superligu. Ekipa predvođena iskusnim trenerom Goranom Ilićem bila je dominantna tokom celog prvenstva i ostvarila primarni cilj koji su uprava i grad zacrtali pre početka takmičenja u ovoj sezoni. Ekipa se pre dve sezone takmičila u drugoj ligi Sever, kada je obezbeđen ulazak u Prvu ligu. U prošloj sezoni zauzeli su drugo mesto u Prvoj ligi, igrali baraž sa ekipom (Željezničara) Železničara za ulazak u elitu, međutim poklekli su u petom, odlučujućem meču. Sledeće sezone subotička publika pored ženske, moći će da uživa i u najkvalitetnoj muškoj odbojci Srbije.

Poveli su gosti u prvom setu sa 11:10, međutim tada je usledila prepoznatljiva igra Spartaka koji su napravili seriju poena i stigli do vodstva od 19:12. Nastavili su Subotičani u istom ritmu do kraja seta i slavili sa 25:15. U drugom setu dominacija Subotičana od samog početka. Uz dobar blok i napade sa svih pozicija domaći su stekli veliku prednost i vrlo brzo stigli do set lopte u drugom setu.  Pri rezultatu  24:14 ustali su svi gledaoci u Hali sportova da aplauzom pozdrave odbojkaše Spartaka koji su osvajanjem drugog seta i teoretski postali prvaci lige. Nije se ništa promenulo ni u nastavku utakmice. Domaći su imali prednost od 8:3 kod prvog tehničkog tajmauta, zatim 16:10 kod drugog. Pred kraj utakmice trener Goran Ilić pružio je priliku i mlađim igračima, tako da je mladi Banović osigurao poslednji poen, nakon čega je usledilo veliko slavlje u Hali sportova.

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 500. Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Robert Leko (Novi Sad).

Spartak: Adamović 3, Babić, Janačkov 11 (6 bl, 2 as), Vidakov (libero), Janjić 8 (3 bl, 3 as), Elezović 3 (1 bl), Banović 1, Konkolj (libero), Marković 9 (3 bl, 1 as), Kecman 12 (2 bl), Medić 13 (1 bl), Nenadić.

Smederevo: Marković 3, Vujović 4 (2 bl), Stojičić 4 (1 bl), Stevanović 6 (2 bl), Bulić, Đorđević 6 (1 as), Madić, Aleksić (libero), Vukić, Brzaković 10 (1 bl).

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search