Fudbaleri Spartak Zlatibor vode deklasirali Vojvodinu

Sub, 21.04.2012 - 17:00 -- dejan.vukovic

Spartak Zlatibor voda - Vojvodina 5:1 (3:0)

Fudbaleri Spartak Zlatibor vode došli su do ubedljive pobede u vojvođanskom derbiju protiv Vojvodine iz Novog sada postigavši čak pet golova za devedeset minuta igre. Junak susreta sigurno je bio Darko Puškarić koji je postigao dva gola i dva puta bio asistent. Igrala cele ekipe danas je bila odlična, golubovi su bili brži, sa tečnijom igrom, sigurnim pasovima i dobrom realizacijom.

Prvu šansu na utakmici imali su gosti kada je Katai u trećem minutu proigrao Stevanovića čiji šut završava pored gola. Uzvratili su Subotičani dobrom igrom i već u 11. minutu stigli do prednosti od 1:0, kada je Puškarić proigrao Noskovića koji sa desetak metara loptu šalje u mrežu. Pogodak kao da je dao krila domaćim fudbalerima koji su sa još većom željom krenuli u napade. Nova šansa ukazala se u 13. minutu kada je Torbica pronašao Puškarića koji glavom sa par metara tuče preko gola. Dva minuta kasnije Puškarić na asisatenciju Stevanovića glavom pogađa za 2:0. Usledile su dve prilike Vojvodine preko Katajia ali, oba puta golman Aleksić je bio siguran. U 36. minutu Spartak Zlatibor voda dolazi do novog gola, ponovo je glavni akter bio Puškarić koji se sjurio po levoj strani prevario dva igrača Vojvodine i sa 20 metara opalio po lopti i postigao evro gol za velikih 3:0.

Početak drugog poluvrema nije bio posebno sadržajan. Utakmica je ponovo dobila na dinamici od 58. minuta kada su gosti uspeli smanjiti rezultat preko Bojovića koji je iskoristio jednu nesmotrenost odbrane Spartak Zlatibor vode i sa 25 metara savladao golmana Aleksića. Nakon primljenog gola, Subotičani su ponovo pojačali ritam igre i krenuli u silovite napade. Usledili su odlični šutevi Adamovića i Torbice ali bez promene rezultata. Kada je Adamović postigao gol u 77. minutu sve dileme oko krajnjeg pobednika bile su rešene. Izveo je mladiu napadač Spartak Zlatibor vode slobodan udarac sa oko tridesetak metara i preciznim šutem savlado golmana Supića. Konačan rezultat od 5:1 postavio je Despotović, još jedan mladi napadač u redovima Subotičana, koji glavom na asistenciju danas odličnog Puškarića postiže svoj prvenac u zvaničnim Superligaškim utakmicama za ekipu Spartak Zlatibor vode.

Protokol sa utakmice možete pogledati ovde.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search