Pobeda rukometaša nad Zlatarom

Sub, 21.04.2012 - 21:00 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Zlatar 30:20 (12:8).

Rukometaši Spartak Vojputa ostvarili su ubedljivu pobedu u derbiju 24. kola Prve rukometne lige. Savladali su više nego ubedljivo ekipu Zlatara sa deset golova razlike i učrvstili se na trećem mestu prvenstvene tablice.

Početak meča nije nagoveštavao ovako ubedljivu pobedu. Nakon početnog vodstva gostiju od 1:0, Subotičani nikako nisu uspevali da pronađu put do mreže protivnika. Srećom po domaće odbrana je bila na visokom nivou na čelu sa golmanom Đukanovićem. U 7. minutu susreta Papić uspeva da pogodi i izjednači rezultat na 1:1. Isti igrač svojim  novim goolom preokreće rezultat na meču na 2:1. Usledio je odgovor Zlatara koji dolaze do novog vodtsva na utakmici od 4:3. Spartak Vojput je ponovo pojačao odbranu i sa tri brza gola Rojevića iz kontri prvi put dolaze do prednosti od dva gola 6:4. Do kraja poluvremena razigrao se domaći igrač Papić koji je bio nerešiva enigma za igrače Zlatara. Postigao je Papić čak sedam golova u prvom poluvremenu i bio najzaslužniji što se na odmor otišlo sa razlikom od plus četiri 12:8.

Nastavak susreta protekao je u istom ritmu, čvrsta odbrana Spartak Vojputa sa brzim i opasnim napadima. Igra na koju gosti nisu mogli odgovoriti. Razigrali su se u nastavku i ostali domaći igrači, pre svih Distol i Rojević koji su pored Papića bili najbolji strelci u domaćim redovima. Kako je meč omicao tako se razlika stalno povećavala, poslednjim golom koji je postigao Rojević dostigla je i najveću prednost od deset golova u korist Spartak Vojputa.

Protokol sa meča možete pogledati ovde.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search